Suksess under syv søstre

RYKK: Turrittet De syv søstre ble en skikkelig suksess. Her passerer feltet fire kilometer før målgang, og Tom Eriksen (t.v.) ser ut til å ha god kontroll på Trond Seivåg (t.h.). Det aller siste rykket til Eriksen ble avgjørende og han vant klart foran Seivåg. (Foto: Per Vikan)

RYKK: Turrittet De syv søstre ble en skikkelig suksess. Her passerer feltet fire kilometer før målgang, og Tom Eriksen (t.v.) ser ut til å ha god kontroll på Trond Seivåg (t.h.). Det aller siste rykket til Eriksen ble avgjørende og han vant klart foran Seivåg. (Foto: Per Vikan)

Artikkelen er over 12 år gammel

– Dette overgår det vi hadde håpet på, sier rittleder Henny Kristiansen i Sandnessjøen og Omegn Cycleklubb (SOCK).

DEL

Over 70 ryttere ville prøve den nye løypa i Turrittet De syv søstre. Det ble en ubetinget suksess.

– Det er andre året SOCK arrangerer dette rittet. Første året markedsførte vi ikke rittet så veldig mye mot de andre klubbene på Helgeland. Forventningene våre var vel egentlig at det ville bli mer som et lokalt treningsritt, sier Kristiansen.

Samling i sør

Til helgas ritt kom det ryttere fra Bodø CK i tillegg til klubbene på Helgeland, og det var bare gode tilbakemeldinger til arrangøren.

– Flott ritt og flotte forhold, sier Trond Seivåg fra Bodø CK som kjempet om seieren med Mosjøens Tom Eriksen.

– Kom igjen, vi tar en runde til, la han til på fleip etter målgang i Sandnessjøen.

Turrittet startet i Sandnessjøen, og løypa på vel 70 kilometer gikk sørover til krigskirkegården på Tjøtta der det var vending. På veien tilbake svingte løypa av kystriksveien på Søvik og gikk den nyasfalterte Fjellveien tilbake til Sandnessjøen.

På racersykkel

Selv om rittet er et turritt så var det ingen tvil om at "alle" som skal konkurrere i sommer var tilstede.

Helgelands beste offroadsyklist Tom Eriksen fra Mosjøen og Omegn Cycleklubb har tidligere konkurrert på landevei, og i år har han anskaffet seg racer.

– Jeg ser at jeg må kjøre mer langkjøring på vårparten som forberedelse til sesongen, og det er lettere å trene på vei enn i terrenget på denne tida. Men jeg må også si at det var skikkelig gøy å være tilbake på racersetet igjen, sier Tom som ikke hadde problemer med å vinne rittet lørdag.

– Jeg hadde mye å spa på med da bodøværingene prøvde å stikke to-tre kilometer før mål, sier han.

Rykk og napp

Det var rytterne fra Mosjøen og Bodø som sto for aktiviteten i det store feltet. I den flate løypa var det ikke så lett å gå i brudd, men flere forsøkte.

– Vi fikk noen hundre meter like før vending, men ble fort innkjørt, sier Trond Seivåg.

Hele feltet lå samlet langs Fjellveien til det gjensto noen kilometer.

– Jeg prøvde å være aktiv hele tida, og de andre på laget gjorde også en flott innsats, sier Tom Eriksen. I vår har vefsningene trent en god del taktikk.

– Det er lagsamarbeid som er artig i fellesstart, og vi kommer til å utvikle dette videre. Kanskje satser vi såpass at vi anskaffer kommunikasjon også, sier vinneren som ikke var truet etter at han knekte de andre og rykket fra.

OBS! Se resultater side 15

Artikkeltags