Strand vinner Helgelandstrippelen

FIGHT:   Tom Eriksen og Hugo Strand (t.h.)  på veg inn til mål under Polarsirkelrittet fra Bodø til Mo. Der syklet de likt over målstreken, noe som de sikkert ikke vil gjøre i søndagens Myskoxritt.

FIGHT: Tom Eriksen og Hugo Strand (t.h.) på veg inn til mål under Polarsirkelrittet fra Bodø til Mo. Der syklet de likt over målstreken, noe som de sikkert ikke vil gjøre i søndagens Myskoxritt.

Av
Artikkelen er over 12 år gammel

Søndag avsluttes Helgelandstrippelen med fellesstart på Mo. Dagen før er det tempo, og allerede der kommer hjemmefavoritt Hugo Strand til å knipe sammenlagtseieren.

DEL

– Han trenger bare en tredjeplass på tempoen, og det er vel strengt tatt ingen som kan lure fra han seieren heller, sier Tom Eriksen, Mosjøen og Omegn Cycleklubb.

Eriksen er den eneste av konkurrentene som har slått ranværingen i år, men han sykler terrengrittet markathrillern i Trondheim lørdag. Søndag kommer han oppover for å kjempe med Strand på fellesstarten.

– Ingen kan slå Hugo i sammendraget, så den seieren kan han innkassere allerede. Men jeg håper vi får en fin fight på fellesstarten, sier han.

Helgelandstrippelen har fått et oppsving i år, og det er mange som har deltatt i de fire rittene i Sandnessjøen og Mosjøen.

Nestleder Hanne Thomassen i Rana sykkelklubb oppfordrer folk til å komme å heie på norgesmester Hugo Strand, eller delta selv i turrittet på 34 kilometer. Fellesstarten for de aktive er den doble distansen i Myskoxrittet. Tempoen er på 20 kilometer.

– Sykling i Rana har virkelig tatt seg opp, og Hugo sine resultater er kjempemarkedsføring for oss. Hans resultater er virkelig gode, sier Thomassen.

De fleste som deltar er imidlertid 30 år og eldre, og Thomassen håper etter hvert at også ungdommer skal fatte interessen for å delta i konkurranse. Sykling er en sport med stor oppadgående interessekurve i Norge, og det merkes også lokalt.

– Det er mange, også unge, som kjøper racersykler og som trener, men mange av dem er ikke med i konkurranser. Det håper vi skal endre seg, sier Thomassen.

Sammenlagtstillingen før de to siste rittene:
Hugo Strand, Rana SK 46
Tom Eriksen, MOC 29
Yngvar Hansen, MOC 27
Tor Arne Bonsaksen, MOC 24
Jan Roger Rasmussen, MOC 18
Frode Thomassen, Rana SK 15
Øystein Pettersen, MOC 13
Thorbjørn Olsen, Rana SK 11
Jan Birger Solheim, TVK 10
Rune Westvoll, Rana SK 9
Terje K. Jørgensen, SOCK 9
Jørgen Nordvang, Rana SK 8
Erik Nordstoga, MOC 7

Artikkeltags