Stian vant en "gullball"

BESTE SPILLER: Stian Reinertsen ble kåret til beste futsalspiller i går kveld under Gullballen 2009. Her er han på Kypros tidligere i år da han og laget hans Nidaros spilte UEFA Futsal Cup. (Foto: John Bøthun Liøen)

BESTE SPILLER: Stian Reinertsen ble kåret til beste futsalspiller i går kveld under Gullballen 2009. Her er han på Kypros tidligere i år da han og laget hans Nidaros spilte UEFA Futsal Cup. (Foto: John Bøthun Liøen)

Av
Artikkelen er over 9 år gammel

Han vant en av de minst omtalte prisene, men likefullt har Stian Reinertsen blitt kåret til den beste futsalspilleren i landet.

DEL

Sandnessjøværingen er dermed historisk. Fra å være en dribleglad midtbanespiller i SIL i HESA-serien har han blitt landets beste futsalspiller.

Han er den aller første vinneren av Årets spiller Telekiosken Futsal Liga. Siste sesong ble den første eliteserien i futsal arrangert av Norges fotballforbund, og laget til Stian, Nidaros Futsal, ble de første vinnerne.

Etter sesongen spilte Nidaros UEFA Futsal Cup på Kypros som første norske lag. Stian fikk også være med på den første seieren i gruppespillkamp nummer tre. De slo Seefeld 2-1 etter å ha tapt 2-4 mot Kosice og 4-5 i et nervepirrende oppgjør mot hjemmelaget Nicosia.

Grunnlegger

Etter at Stian begynte å satse på futsal i 2003 har det skjedd mye. Han bygde opp sitt eget lag i Trondheim, og Nidaros Futsal har blitt det mestvinnende laget fra starten 4. januar 2004.

43 titler har laget samlet, og den gjeveste var selvsagt siste sesongs seriemesterskap etter at futsal kom med i "fotballfamilien"

Mesterskap

Ellers har Stian internasjonale mesterskap, og han var med på første VM-laget i innendørsfotball i 2003.

I de første årene var det en privat organisasjon med brødrene Frank og Kurt Hartvedt i spissen som organiserte futsal i Norge. Organisasjonen kalte de Indoor Football Scandinavia (IFS) og de opprettet serier i de største byene.

Stian har vært i Paraguay og spilt VM i innendørsfotball, og han har spilt EM i Hviterussland.

Beste spiller

I går kveld mottok han prisen under den tv-sendte fotballgallaen, Gullballen, i Operaen, med 1.400 til stede i salen.

– Det er veldig stas å få en individuell pris i en lagidrett. En stor anerkjennelse! sier sandnessjøgutten til Helgelands Blad.

Han fikk for noen dager siden melding fra Norges Fotballforbund om at det er han som har blitt årets spiller.

– Jeg ble veldig overrasket da jeg fikk vite at jeg har vunnet. Det finnes et stort spekter av spillere som holder et høyt nivå, sier han til avisen.

Her er vinnerne under Gullballen 2009:
StatoilHydro talentpris: Ruben Yttergård Jenssen, Tromsø.
Årets dommer kvinner: Monica Larsen.
Årets dommer mann: Kristoffer Helgerud.
Fair Play menn: Geir Ludvig Fevang, Start.
Fair Play kvinner: Lene Storløkken, Team Strømmen.
Årets spiller Telekiosken Futsal Liga: Stian Reinertsen, Nidaros.
Årets mål: Mads Hansen, Mjøndalen.
Årets spiller kvinner: Isabell Herlovsen, Kolbotn.
Årets spiller menn: Brede Hangeland, Fulham.
Grasrotprisen: Kolstad IL.
Årets trener: Ståle Solbakken, FC København.
Gullballen: Cecilie Pedersen, Avaldsnes.
Kniksen hederspris: Karen Espelund.

Artikkeltags