Sterk terrenginnsats

MÅL:   Tom Eriksen på vei inn mot mål i Folldal, og til klar klasseseier.  (Foto: Jan Eriksen)

MÅL: Tom Eriksen på vei inn mot mål i Folldal, og til klar klasseseier. (Foto: Jan Eriksen)

Artikkelen er over 12 år gammel

Tom Eriksen, Mosjøen og Omegn Cycleklubb imponerte i det 95 kilometer langet terrengrittet Savalen-Oppdal sist lørdag.

DEL

Hadde han startet sammen med de beste rytterne i første pulje kunne totalseieren vært innen rekkevidde. Nå ble det klasseseier for Eriksen, og nest beste tid totalt.

Organiseringen av starten var gjort om fra tidligere, og nå startet de yngste klassene opp til 40 år ti minutter foran de eldste.

Perfekt form

– Det hadde vært moro å få starte sammen med de beste, for det er lenge siden jeg har kjørt så mange kilometer alene i et ritt, sier en fornøyd Tom Eriksen.

Han har hatt et konkurranseopphold siden tidlig i juli, og ikke kjørt andre terrengritt. Formen var likevel god.

– Jeg har trent som vanlig, men ikke konkurrert. Det viste seg at formen var skikkelig bra, og at jeg distanserte de andre ganske tidlig, sier MOC-rytteren som tidligere i år har konkurrert på landevei.

Nå er han klar for flere terrengritt i siste del av sesongen, og det var uansett en opptur å være så nært teten. Vinneren av rittet, Lars Ragnar Manengen, Lillehammer, er en av landets beste terrengryttere og ble nummer tre i Birken i fjor.

Det kan nevnes at Tom Eriksen ble klokket etter 55 kilometer på en tid som var tett opp til Manengen. I mål var Eriksen tre minutter bak. Totalt deltok det 400 ryttere.

Nytt ritt

Søndag var det første gang terrengrittet SykkelEnern ble arrangert. Det 70 kilometer lange rittet har start og mål på Oppdal, og hele 600 deltakere var med på premieren. Arrangørene på Oppdal har satt seg mål å få Norges vakreste sykkelritt.

En annen rytter fra Mosjøen og Omegn Cycleklubb deltok i dette rittet. For Terje Gjengaar ble rittet preget av uhell. Første del av rittet gikk veldig bra, og han ledet sin klasse. I en krevende terrengdel kjørte han skjeivt bakhjulet slik at bremsen sto mot hjulet, og i tillegg til en punktering ble det tidstap. Det ga til slutt en 5. plass i M 50-59.

Lørdagens vinner, Lars Ragnar Manengen, Lillehammer, var også best i dette rittet. Han slo sykkelprofiler som Kurt Asle Arvesen og Knut Anders Fostervold.

Artikkeltags