Startet sesongen godt

Artikkelen er over 16 år gammel

Tom Eriksen fra Mosjøen har startet sesongen meget godt på offroadsykkelen. – Jeg er mest fornøyd med 10. plassen i Raumerrittet, sier han.

DEL

Han satser hardere enn han har gjort før, og i løpet av to helger har han kjørt fire ritt. Raumerrittet var den første skikkelige terrengprøven.

Forrige helg var med på Vefsntråkket og Namsen Rundt, og i forrige uke var han med i Askerrunden på Kristi Himmelfartsdag og Raumerrittet lørdag.

Staus etter de fire første rittene er 1. plass i Vefsntråkket, 5. plass i Namsen Rundt og to 10. plasser i de to siste rittene.

Gjørmete løype

Raumerrittet er en skikkelig kraftprøve på 84 kilometer og landets tredje største terrengritt. Det strater fra Hellerudsletta og går på Romeriksåsen.

– Rittet består av kuperte grusveier og to skikkelige terrengområder der vi er like mye av sykkelen som på setet. Det var gjørme til langt oppå leggen enkelte setder, forteller Tom Eriksen.

Han startet for alvor å konkurrere i fjor, og har satset hardere i år.

– I fjor var jeg fornøyd med topp 40, men i år skal jeg inn blant de 20 i de store rittene, sier han.

Syklet i kø

– Jeg meldte meg ikke på i eliteklassen, men startet sammen med klassen min lenger bak. Det var ikke et særlig lurt trekk, sier han etter å ha syklet i kø i deler av løypa.

– Vi tok igjen ryttere etterhvert, mens eliteklassen fikk starte først, sier Tom som konkurrerer i klasse 35-39 år. Lørdag var det over 200 i hans klasse og svært mange i de yngre klassene som startet før.

Han hadde to fra sin klasse like foran seg på den totale premielista, Kjell Karlsen, J/H-sykkel og Jan Inge Molund, Ceres. Totalvinner ble Geir Lien i eliteklassen.

Mer landeveissykling

Selv om han først og fremst satser på offroad skal han ha med seg mange landeveisritt denne sesongen. De tre første rittene gikk blant annet på landevei.

– Det er fin suppleringstrening å sykle landevei, det er også artig. Nå blir det kanskje enda artige fordi sponsorene mine har skaffet meg en skikkelig landeveissykkel, sier han.

Årets store mål er likevel de største terrengrittene, selv om han vurderer å delta i det årlige rekordforsøket fra Lillehammer til Oslo.

– Jeg er kanonfornøyd med sesongåpningen, og hvis dette fortsetter kan det bli artig, sier han.

Artikkeltags