Spurtslo Vasaloppener

Artikkelen er over 12 år gammel

Tom Eriksen tok igjen og spurtslo Daniel Tynell (vinner av Vasaloppet to ganger) i Finnmarksturen sist helg. Eriksen fikk for øvrig sin beste plassering i dette terrengrittet.

DEL

Tom Eriksen deltok i helga på MTB Maratonrittet Finnmarksturen i Ludvika. Dette er Sveriges lengste terrengritt med sine 112 km. Løypa har 1800 høydemeter og inneholder masse reine terrengpartier.

Finnmarksturen er sykkelsportens svar på Vasaloppet på ski, og mange Vasalopp-løpere bruker dette som trening mot vinteren.

Tom syklet inn Daniel Tynell, som vant Vasaloppet i 2002 og 2006, og holdt følge med han i over halve løypa. Han rykket fra Tynell 500 meter fra mål, og etter målgang fikk Eriksen en prat med Vasaloppvinneren.

– Han var helt utslått, gikk i bakken og ble liggende i flere minutter. Tynell var ikke tvil om at dette er mye hardere enn skiløpet, sier Eriksen om Tynell som ble nr. 12 i fjor i Finnmarksturen.

Nå ble det 22. plass på Eriksen og 23. plass på Tynell.

– Det var ti mann som stakk tidlig og kjørte som et lag for å ta løyperekorden på under 4 timer. Bak disse ble det mye par- og enkeltsyklister. For min del klarte jeg ikke å følge etter at jeg mistet to flasker med drikke, og syklet i to timer uten å få langing. Løpet ble egentlig ødelagt, og jeg måtte kjempe mot krampe i store deler av løypa, sier Eriksen.

Han forteller at han aldri kom i noen rytme, og at det ble syklet mest på hard vilje.

– Det ble mitt livs hardeste løp, og krampen tok også armene mot slutten. Men like fullt er det min beste prestasjon i Sverige gjennom de siste fem årene, sier han.

Blant jevnaldrende var han suveren vinner, og 22. plassen av i alt 700 startende står det respekt av. Eriksen brukte 4 timer og 27 minutter, noe som er en forbedring på 4 minutter fra i fjor.

– Skal man hevde seg i Sverige, må man kjøre flere løp der. Dette ble bare mitt ene løp i Sverige i år, og neste år blir det nok mer framfor landeveissykling.

Artikkeltags