Spesialinvitert til Birken

Artikkelen er over 13 år gammel

Arrangøren av Birkebeinerrittet ble så imponert over sykkelhistorien til Raymond Lian at de sammen med NRK har invitert han nedover. Han og noen andre nybegynnere skal presenteres på tv.

DEL

– Jeg vet egentlig ikke så mye om det som skal foregå, men har fått beskjed om å møte fredag ettermiddag på Gardermoen.

Så skal det være et eller annet seminar, og i Birkebeinerrittet skal vi kanskje sykle sammen med Dag Erik Pedersen, forteller Raymond som torsdag la tak i Mosjøen.

27-åringen er taktekker av yrke, og startet ikke med trening før i februar i år. Etter det har han gått ned 25 kilo, og kommet i så god form at han kan snuse på merket i Birken.

Total forvandling

– Sykkeltreninga har forandret livet mitt ganske radikalt. Jeg har aldri drevet med utholdenhetsidrett, og jeg var ikke akkurat i god form da jeg startet med spinning og styrketrening i vinter. Likevel hadde jeg et bra utgangspunkt fordi jeg har et hardt fysisk arbeid. Jeg går opp og ned i stiger hele dagen, sier Raymond.

Han ble ganske overrasket selv da treninga og omlegging av kostholdet gjorde at han "spratt" ned i vekt.

– Det viktigste var kanskje endringen i kostholdet. Tre-fire ostesmørbrød seint på kvelden var ikke uvanlig for meg, og du trenger ikke være ernæringsekspert for å skjønne at de legger seg på midtpartiet, ler han.

Fikk hjelp

Starten på hele forvandlingen var ønsket om å begynne å sykle, og hjelpa han fikk av Tom Eriksen i Mosjøen og Omegn Cycleklubb.

– Det er han som står bak hele greia. Jeg har fått både kostholdsråd og treningsopplegg av han, og han har fulgt meg opp på rittene i sommer, sier Raymond som debuterte på terrengsykkelen i Raumerrittet i mai. Før det kjørte han et lokalt ritt i Sandnessjøen på landevei.

– Resultatene kom med en gang, og det overrasket meg også. Etterpå har det blitt to ritt i Sverige og ett ritt fra Strømstad til Halden. Sist helg var vi i Granåsen i ei tøff løype.

Litt overbelastning i et kne har han slitt med, men ikke verre enn at han vil fullføre Birkebeinerrittet i morgen.

Gjennomføre Trio Cup

Trio Cup er et samarbeid mellom de tre rittene MTB-Vättern, Grenserittet og Birkebeinerrittet. Det innebærer at deltakerne i løpet av et tidsrom på åtte uker gjennomfører de tre rittene. Raymond tok mål av seg til å fullføre trippelen i sin første sesong.

– Det var etter Grenserittet at jeg snakket med Tone Lien i Birken-administrasjonen. De syns det var tøft av en nybegynner å satse så hardt. Det neste målet blir å klare kravet til merket, og jeg går for det også, sier han.

Helgelendinger i Birken:

Klasse: M25, (Menn 25 - 29 år)

Raymond Lian, MOCK

Klasse: M30, (Menn 30 - 34 år)

Yngvar Hansen, MOCK

Klasse: M35, (Menn 35 - 39 år)

Lars Erik Berge, MOCK

Ottar Simonsen, MOCK

Klasse: M40, (Menn 40 - 44 år)

Jan Gunnar Eidstø, MOCK

John Even Liland, MOCK

Klasse: M45, (Menn 45- 49 år)

Trond Nyland, Elkem BIL

(6 merker)

M50, (Menn 50 - 54 år)

John Arne Vatshaug, MOCK

Klasse: K35, (Kvinner 35-39 år)

Lisbeth Albrektsen, MOCK

(1 merke)

Klasse: K40, (Kvinner 40-44 år)

Marit Klaussen, Mosjøen IL

(1 merke)

Artikkeltags