Vidar Moe fra Brønnøysund driver kickboksing-linja på Skogn folkehøgskole. I år har han tre helgelendinger i klassen, Petter Sivertsen, Kasikis Sumungka og Eirik Paasche.

Nybegynnere

– Alle tre var nybegynnere innen kickboksing da de begynte i høst, men de har allerede vist stor utvikling. De er nå sammen med klassen på studietur og treningsleir i verdenskjente Tiger Muay Thai Camp i Phuket Thailand, sier lektoren som startet linja for fem år siden.

– Jeg syns det er morsomt at helgelendinger søker seg til denne linja. Vi har tilbud både for dem som er aktive fightere, men også for dem som er relativt ferske i sporten. Det som er viktig at man er glad i å trene, for her er det mye trening og fysiske utfordringer, forteller han.

– For meg har det vært midt i blinken. Jeg trengte et år borte fra vanlig skole, og ville gjøre noe annet enn å arbeide. Jeg er veldig interessert i trening, sier Eirik Paasche.

Verdenskjent

27. oktober reiste gjengen til Thailand, og treningsleiren avsluttes denne uka.

– Dette er en verdenskjent camp hvor en rekke kjente fightere fra hele verden kommer for å trene. Da vi var her i fjor var det hele sju kjente UFC-fightere her i Tiger, så dette sier litt om nivået på trenerne og mulighetene de tilbyr, sier Vidar.

– Kampsportene man kan trene her er muay thai, muay boran, western boxing, MMA, Brazilian jiu-jitsu og krabi krabong. Vi får veiledning og trening på toppnivå, og jeg unne ikke drømt om noe bedre, sier Petter Sivertsen.

– Studieturen til kickboksing-linja var en god grunn til at jeg søkte meg dit. For meg er det å kunne trene muay thai, muay boran eller krabi krabong det største, men thaimaten er selvfølgelig også viktig, smiler Kasikis Sumungka.

Hardtrening i varmen

– De har fått testet seg både fysisk og psykisk. For det å trene hardt i denne luftfuktigheten er knalltøft, spesielt i starten, sier sjefen selv som har blitt vant til det.

Hovedfokuset faglig sett er å utvikle seg som kampsportutøver og komme i god form. Men de vil opplever både kultur og morsomme ting utenom trening. Dette er alt fra utflukter til elefantsafari og snorkling. Vi unner oss litt kos og har det sosialt sammen, sier Vidar.