Solid Vefsn-innsats

KNALL OG FALL: Knall og fall hører med i løypa. Blant annet denne syklisten fra Sømna som fikk seg en ufrivillig luftetur i myra ved Utsikten under Blåvegenrittet. (Foto: Trond Kenneth Larsen)

KNALL OG FALL: Knall og fall hører med i løypa. Blant annet denne syklisten fra Sømna som fikk seg en ufrivillig luftetur i myra ved Utsikten under Blåvegenrittet. (Foto: Trond Kenneth Larsen)

Av
Artikkelen er over 10 år gammel

Med fem vefsninger blant de seks beste i offroadklassen, var det langt flere enn Yngvar Hansen fra MOC som var storfornøyd med årets Blåvegenritt i Rana lørdag.

DEL

Tida 1 timer og 38 minutt var det ingen som kunne gjøre noe med. En kledelig sliten Yngvar Hansen rullet inn i målområdet ved Ranahallen lørdag ettermiddag.

Da hadde han gjort unna 42 kilometer med blaut myr, harde kneiker, og rikelig med blodslit gjennom pedaltråkk på vegen ned fra Umbukta fjellstasjon ned til bykjernen.

Greit forsprang

Og det cirka halvannet minuttet bedre tid enn Tom Eriksen, også han fra Mosjøen og Omegn Cycleklubb.

Men siden Yngvar stiller i klassen M30 og Tom Eriksen i klassen M40 så var Yngvar så å si uten konkurranse også i år.

Den nærmeste var ranværingen og kombinertløperen Lars Andreas Østvik, som lå nærmere ni minutter bak Yngvar.

– Det er tungt å kjøre ritt, men i dag gikk det over all forventning, sa Yngvar Hansen, vel i mål.

– I fjor skapte feilmerking problemer for meg, og jeg berga meg på et solid forsprang. Forspranget var greit også i år, faktisk helt fra toppen av fjellet og nedover, sier en fornøyd Yngvar Hansen.

Tyngre løype

– Men løypa var tyngre i år, helt klart. To ganger ble det tipp undervegs, uten at det ga noe utslag på forspranget. En skal også være litt våken og teknisk god på sykkel. Å kunne se an terrenget for å se om en skal trø på eller bremse hardt, sier vinneren.

– Noe erfaring får en jo etter hvert, og det er snakk om å disponere kreftene gjennom 42 kilometer slit. Men det er nå greit at en del av løypa inneholder litt landeveg. Det er vel egentlig landevegssykling som er min greie, røper Yngvar. Som valgte offroad framfor classic-klassen i Blåvegenrittet også i år.

– Dette var en viktig oppkjøring foran Birkebeinerrittet. I tillegg har vi Vesterfjellrittet heime neste helg. Egentlig har jeg arbeidsturnus da, men jeg håper at jeg får anledning til å være med.

Oppkjøring

– Syklinga er vel så viktig som langrenn og løping for meg, røper lørdagens raskeste syklist under Blåvegenrittet i Rana.

Med fem vefsninger blant de seks beste i offroadklassen, var det langt flere enn Yngvar Hansen fra MOCK som var storfornøyd med årets Blåvegenritt i Rana lørdag.

Artikkeltags