Snek seg forbi i spurten

Artikkelen er over 13 år gammel

Etter å ha latt Hugo Strand dra hele sykkelrittet, klarte hjemmehåpet Olav Aleksander Benjaminsen å lure veteranen i den siste bakken. – Jeg er utrolig godt fornøyd med at jeg klarte å henge på Hugo, sier årets vinner av Sandnessjøen Criterium.

DEL

Rytterne ble sluppet på toppen av bakken ved Bjarnetjønna skole etter en runde med såkalt master.

Forhåndsfavoritten Hugo Strand tråkket til med en gang og fikk følge av kun en annen rytter - 16-åringen Olav Aleksander Benjaminsen fra Sandnessjøen.

– Det var egentlig ikke meningen å prøve å rykke før den femte eller sjette runden. Det var overraskende å se at det ikke var flere som fulgte på, sier Hugo Strand som inviterte unggutten Benjaminsen til samarbeid for å holde hovedfeltet på trygg avstand.

Ikke fornøyd

Men det var 42-åringen fra Mo i Rana som ble nødt til å dra nesten hele rittet.

Det var han ikke spesielt godt fornøyd med etter løpet.

– Jeg synes det er dårlig sportsånd når man gjør en avtale om å samarbeide og så må jeg dra hele veien. Er han sterk nok til å henge er han sterk nok til å dra, sa en mektig irritert Strand umiddelbart etter målgangen.

For da Olav Aleksander Benjaminsen tråkket til i den 12. og siste forseringen av bakken opp til mål, ble Strand tatt på senga.

– Han rykket helt i bunnen av bakken og jeg fulgte ikke godt nok med. Han fikk fire-fem meter med en gang og det klarte jeg aldri å ta inn, sier gårsdagens nummer to. Hugo Strand ble også nummer to i fjorårets ritt bar Jan Tore Dahl fra Bodø..

Brukte mye krefter

Olav Aleksander Benjaminsen synes nesten det var for ille at han vant rittet etter å ha gjort minimalt av drajobben.

– Ja jeg er enig i at jeg burde ha dratt mer, men jeg hadde min fulle hyre med å henge på Hugo opp bakken og måtte bruke mye krefter på å kjøre han inn på flatene. Han er utrolig sterk og jeg lå på grensen av det jeg er god for nesten hele veien, sier Benjaminsen.

Duoen holdt klart høyere fart enn hovedfeltet i samtlige runder og hadde rittet vært en runde lenger ville Strand og Benjaminsen ha kjørt inn forfølgerne med en runde.

– Jeg følte at det gikk fort hele veien. Jeg lå på 40-42 kilometer i timen på flatene og det er ganske bra, sier Hugo strand. Tre runder før mål senket Strand tempoet noe for å ha litt ekstra å gi mot slutten.

– Planen var å riste av meg Benjaminsen men slik gikk det dessverre ikke, sier han.

Artikkeltags