Smell for CK Victoria

CK victoria er mannsterke i startområdet, men ble halvert underveis. MOCs Jens Berget nummer to fra venstre.

CK victoria er mannsterke i startområdet, men ble halvert underveis. MOCs Jens Berget nummer to fra venstre.

Av
Artikkelen er over 10 år gammel

CK Victoria, med helgelendinger på laget, hadde store ambisjoner, men gikk på en real smell etter alt for hardt åpningstempo.

DEL

Jens Berget (MOC), Frode Thomassen (Rana SK), Tore Nilsskog (Rana SK) og Rune Westvoll (Rana SK) syklet for laget CK Victoria. De hadde forberedt seg godt til Styrkeprøven, men gikk på en smell så og si før rittet fikk startet.

I forkant av Styrkeprøven spådde Frode Thomassen at den største utfordringen ville bli fjellet.

– Man sier at det er etter fjellet at løpet begynner. Det er da det er mulig å hente inn mye tid på de flatere partiene. Inntil da må vi holde et godt tempo og styre farta i motbakkene, sa Thomassen før start.

Slik gikk det ikke. Med en pangåpning uten like hadde laget kjørt av mange ryttere allerede før Oppdal.

– Det var en fatal hard åpning. Vi ledet på de beste lagene allerede på vei ut av Trondheim, men det ble tungt for oss som var igjen når så mange ble kjørt av tidlig. Vi tapte mye tid på de partiene der man faktisk kan kjøre fort, forklarer Berget.

Selv kapteinen til CK Victoria måtte kaste inn håndkleet ved første matstasjon. Berget selv falt av like før Hjerkinn, men var bestemt på å fullføre.

– Det var gode forhold underveis. Det eneste var regnet som traff oss like etter start. Jeg var dårlig forberedt og ble veldig kald. Det gjorde at jeg ble fort stiv og ikke klarte å holde farta så jeg måtte bare slippe meg bak.

Etter å ha syklet 14 mil alene ble han innhentet av et sykkellag fra Bærum som fra før av hadde fått selskap av Thomassen. De to lagkameratene bet seg fast og fullførte rittet på 14.44.38.

– Hadde vi åpnet roligere ville det blitt et helt annet ritt, men jeg er fornøyd med at jeg fullfører. Dette var første gangen på landeveisrittet og med tanke på den knallharde åpningen, er jeg godt fornøyd med sluttiden min, sier Berget.

Ti løpere fra CK Victoria holdt sammen helt inn og endte på tiden 13.55.29. Både Tore Nilsskog og Rune Westvoll måtte bryte.

Artikkeltags