Sliten men fornøyd

START:  Her er hele gjengen på vei ut fra starten på torvet i Trondheim klokken 09.04 lørdag morgen. Nidarosdomen i bakgrunnen. Klokka halv sek lørdag ettermiddag ligger Team Helgeland et godt stykke bak sitt skjema til 16 timer. (Foto: Birger Ringseth)

START: Her er hele gjengen på vei ut fra starten på torvet i Trondheim klokken 09.04 lørdag morgen. Nidarosdomen i bakgrunnen. Klokka halv sek lørdag ettermiddag ligger Team Helgeland et godt stykke bak sitt skjema til 16 timer. (Foto: Birger Ringseth)

Av
Artikkelen er over 12 år gammel

Team Helgeland slet seg i mål på Styrkeprøven på tida 17.35. Litt over det de håpet på, men forholdene tatt i betraktning er de fornøyd.

DEL

- Alle kom samlet i mål, men det var ikke mnge som klarte å ligge i front og dra mot slutten, sier Helge Brubakk.

Han var servicemann i en av de fire følgebilene til Team Helgeland.

- Samarbeidet mellom de tre klubbene fungerte utmerket, og selv om ingen ville si det etter målgang så tror jeg de har lyst på dette en gang til, sier han.

Dette fortalte Brubakk underveis:

– Noen har gitt seg og noen har sluppet seg ned fra feltet. Halvor Nordstoga hadde et uhell ved Ler og veltet. han fortsetter, men har sluppet feltet. En fra Sandnessjøen har sluppet feltet, og fire ryttere har brutt. Det er kaptein Jan Birger Solheim, Jørgen Nordvang Kjell Tore Grønningsæter og Torbjørn Olsen måtte bryte, sier Brubakk.

- Mosjøværingene og sandnessjøværingene gjør en god jobb i gruppa forteller Brubakk, og alle er ved godt mot. Nå øyner alle målet i Oslo og de tror på 17 timer. Det betyr at vi er inne klokka to i natt, sier han.

Ved den siste matstasjonen var det noen som kjørte feil og fikk seg en omvei, men alle er samlet igjen.

Bodø har gjort det bra. De ligger an til sluttid 15.30, og de syklet på 16 timer i fjor. I år hadde de lagt opp til å kjøre på 15 timer.

Team Helgeland startet med over 30 ryttere i Trondheim lørdag morgen klokka 0904.

De passerte Dombås på litt over 6.29 og burde har passert på 6.04.

De passerte Lillehammer på 11.00

Sluttid er 17.35

Sjekk resultatene her.

Ved starten var det brukbare forhold med lite nedbør og vindstille. Men det gikk ikke lang tid før rytterne fikk kjenne motvinden og regnet.

– Det var spesielt mye motvind i Drivdalen. Over fjellet var det surt vær med åtte grader, og etterpå har vi fått mer og mer nedbør. Dette kommer til å bli hardt, sa Brubakk etter Domdås.

PS! Sportsklubben Rye kom i mål på 13.41.55, tretten minutter bak sin egen rekord fra 2005. CK Viktoria fra Trondheim kom i mål som nummer to i lagkonkurransen vel 35 minutter bak Rye.

- Dette var tøft, kaldt og guffent, sa en sliten Carl Erik Pedersen, en av Ryes kapteiner, da han kom i mål på Løren lørdag kveld. Han mener at dette er den største prestasjonen Rye har gjort i Trondheim-Oslo noen gang, været tatt i betrakting. Rye var aldri truet av CK Victoria. Trønderklubben lovte Rye kamp, før rittet, men det ble en klar seier til Rye, denne gangen også.

Artikkeltags