– Skal sette utviklingsmål

SJEF: Stein Hanssen forklarer i pausen i guttekampen. Heidi Aalbotsjord, Halsøy var hentet inn og sto i mål for det ene laget. MIL-spillerne Lasse Nygård og Roholla Iqbalzadeh følger med.

SJEF: Stein Hanssen forklarer i pausen i guttekampen. Heidi Aalbotsjord, Halsøy var hentet inn og sto i mål for det ene laget. MIL-spillerne Lasse Nygård og Roholla Iqbalzadeh følger med.

Artikkelen er over 9 år gammel

– Målet er å gi enkeltspillere ekstra god trening, samtidig som vi blir enige om utviklingsmål, sier Stein Hanssen.

DEL

Han er ansvarlig for spillerutvikling i Nordland fotballkrets, og i helga samlet han 14 jenter og 14 gutter i alderen 13-15 år i Mosjøen.

– De eldste er 15 år og blir med i Team Nordland bare ett år, men vi skal fortsette dette arbeidet med 13-åringer som vi skal følge opp i tre år, sier Hanssen.

Sammen med Glimt

Nordland fotballkrets skal satse ekstra på spillere fra 13-16 år, og har laget Team Nordland som hadde sin første samling i helga.

Neste år skal gruppen halveres og følges opp med fire samlinger.

– Etter sonelagsturneringa i begynnelsen av desember skal vi ta ut 12-14 spillere. Fordelingen mellom jenter og gutter i gruppa avhenger av nivået. Sånn som det ser ut akkurat nå blir det flere gutter enn jenter, det er utrolig høyt nivå på guttene i 94-årgangen, sier han.

Fotballkretsen og Stein Hanssen styrer satsingen og Bodø/Glimt er med som toppklubb og økonomisk bidragsyter.

– Pengene kommer fra Norges Fotballforbund, men kanaliseres gjennom toppklubbene. Det er naturlig for oss å samarbeide med Glimt, og også bruke deres ressurser på trenersida, sier Hanssen.

Team Nordland skal samles i januar og mars og to ganger neste høst.

Påvirke klubbene

Det er ikke bare enkeltspillere som skal påvirkes gjennom samlingene.

– Spillerne forplikter seg til å gjøre "hjemmelekser", og jeg kommer til å følge opp deres treningshverdag i klubbene. På den måten håper jeg at dette får ringvirkninger. Det er utrolig viktig at klubbtrenerne er med og støtter opp, sier Stein Hanssen som hadde trenere fra Bodø/Glimt og Fauske/Sprint med seg på samlingen i Mosjøen.

Treninger og kamper foregikk i Mosjøhallen, og spillerne hadde teoriøkter i tillegg fra fredag til søndag.

– Dette har vi stor tro på. Det er et spennende opplegg, sier han.

– Dette blir bra

Andreas Skog, Olderskog ble uttatt til talentleir i Porsgrunn i vår, og han spilte sine første landskamper på G15 i høst.

– Dette tror jeg blir bra. Jeg kjenner de fleste som er med fra tidligere, og det er ei utrolig bra treningsgruppe, sier Andreas som for alvor slo til på kretslagsturneringa i Harstad.

– Jeg får bra oppfølging, og jeg får oppgaver som går ut på å trene på enkelte ting. Treningsdagbok skal jeg også lage, sier spilleren som for alvor har vist seg fram denne sesongen.

Han var med Bodø/Glimts guttelag til Gothia Cup, og han har lyst på mer samarbeid med toppklubben.

– Det er ingen tvil om at eg har lyst på Glimt. Jeg vil prøve å bli så god som mulig, sier han.

Artikkeltags