I fjor var Remma-hopperen skadet etter fall i Vikersund og deltok i Vårhopprennet som dommer. Året før var hun nyoperert og kom rett fra sykehuset til Storhaugen.

– Godt å hoppe på hjemmebane igjen, sier Anette.

Ikke rekord

Anette har bakkerekorden i Storhaugen med 78 meter satt under Vårhopprennet i 2006.

– I dag skal jeg ta toppfart og forsøke å flytte rekorden, sa hun før rennet startet.

Etter et prøvehopp på litt over 70 meter og et førstehopp på 72,5 meter var hun klar for større lengde.

– Nå skal jeg slå til og hoppe langt, sa hun på vei opp trappene i unnarennet til finaleomgangen.

Men det ble ikke lenger, og det var heller ingen andre som var i nærheten av bakkerekorden. 78 meter i Storhaugen er langt, og rekorden kommer nok til å stå en stund til.

– Jeg prøvde, men sånn har det egentlig vært i hele vinter når jeg skal forsøke å legge på litt ekstra. Jeg er for ustabil og treffer ikke skikkelig, sier hun.

Anette hoppet likevel meget godt, og hadde tredje høyest poengsum av alle.

– Variabelt

Årets sesong endte med en tredjeplass i Kontinantalcupen for Anette, og hun var stor sett nummer tre i alle renn. Hun mener de tre beste viste toppklasse, men er litt skuffet over at hun selv hoppet litt variabelt.

– I år var det ingenting å gjøre med Daniela Iraschko, hun var i særklasse best i stort sett alle renn. Jeg skulle gjerne sett at jeg hadde vært mer stabil, men jeg varierte for mye i prestasjonene, sier hun og legger til at hun trodde sesongen skulle bli bedre. Da hevdet hun seg i norgestoppen blant gutta.

– Det startet fantastisk med konkurransene i november og desember sammen med gutta i norgescupen. Jeg har kanskje aldri hoppet bedre. Da Kontinantalcupen startet etter jul ble det litt for dårlig, sier hun.

I norgescupen hoppet hun bare i 120-metersbakker, og hoppjentene får bare konkurrere i mindre bakker.

– Det kan selvsagt være en årsak, for det er ingen tvil om at jeg liker å fly i litt større bakker. Men det er ingen unnskyldning, sier hun.

– Nå er det ferie, men det tar ikke lang tid før jeg starter opp igjen. Nå er jeg skikkelig motivert for en ny sesong, og nå er jeg faktisk også så godt som skadefri, sier hun.

God konkurranse

Vårhopprennet 2010 ble en god konkurranse, der den store og jevne juniorklassen var et pluss.

Deltakere fra Trønderhopp dominerte i klassen, og rennets beste hopp sto vinneren Espen Røe fra Vingelen for. Han hoppet 74,5 meter i sitt andrehopp, og han hadde også 72,5 meter i første omgang.

Arrangørene av Vårhopprennet, Remma IL og Vefsn Hopp, gjennomførte som vanlig et prikkfritt renn. I år var det lagt inn både NNM og KM i hopp og kombinert i rennet, men det var ingen stor overraskelse at deltakere fra Troms og Finnmark uteble.

– Det er langt å reise, og det er seint på året. Vi hadde håpet på deltakere nordfra, men overrasket ble vi ikke, sier Vidar Johansen.

Resultater side 17