Sier nei til Norge

Av
Artikkelen er over 14 år gammel

Landslag er ikke noe tema, men Silje Vesterbekkmo (22) tar gjerne en ny jubelsesong i Røa-drakta. Og et forsterket Røa-lag ser faktisk ut til å kunne utfordre favoritten Kolbotn når Toppserien drar i gang i begynnelsen av mai.

DEL

– Vi forandret formasjon fra 4-4-2 til 4-3-3 her på La Manga, og etter 2-0 mot Team Strømmen må jeg si at jeg er litt større optimist med tanke på serien, sier friskusen fra nord. Kjent for å ha relativt høy temperatur og verbal kraft under spillets gang.

Veddet

– Jeg var nok hissigere for et par tre sesonger siden. Men en leder i Røa veddet med meg om at jeg kom til å få rødt kort for kjeftbruk mot dommeren i løpet av sesongen. Jeg klarte å besinne meg, og fikk ikke engang gult, sier Silje.

– Uansett tror jeg det høye tenningsnivået mitt i hovedsak er positivt. Jeg er i alle fall gira når jeg går på banen.

Ikke aktuelt

Enkelte hevder at Silje er landets nest beste keeper; bak Bente Nordby.

– Men landslagsspill er over hode ikke aktuelt for meg. Det går litt måten landslaget drives på, men også på den berømte tidsklemma. Jeg spiller fotball ene og alene fordi det er gøy. Det er jo ikke noe penger i dette, så drivkraften er en annen, sier Silje.

– For meg er landslagsspill helt uaktuelt. Jeg takket jo i sin tid nei til J19, og takker nei igjen hvis Bjarne Berntsen tar kontakt. Jeg har rett og slett ikke tid nok. Studier, kjæreste og klubbspill. Døgnet har ikke nok timer, sier hun.

Fungerte med ett

– I vinter har vi spilt en del 4-4-2. Blant annet tapt vi 1-2 mot Kolbotn i en kamp der vi ble utspilt. Men etter at vi la om til 4-3-3 så jeg og vi lyset. Det fungerte virkelig bra mot Team Strømmen. Så jeg er langt mer positiv til sesongen som kommer nå enn jeg var, sier Silje.

– Og det er helt klart at det vil smake med mer suksess i Røa-drakta. 2004 (med seriegull og kongepokal) var noe helt spesielt. Spesielt seieren på Ullevaal smakte. Kan godt ta en reprise på den, sier hun.

Like bra var ikke Røa i fredagens kamp mot Fløya, men det ble likevel 2-0 mot Tromsø-laget.

Kollektivet viktig

Røa står bedre rustet foran 2006 enn for ett år siden. De meget gode Kattem-søstrene Marie og Guro Knutsen har gjort Dynamite Girls av seg. Det samme har stortalentet Lene Mykjåland. I tillegg er Kristine Edner tilbake for fullt etter sin langtidsskade.

På trenersiden har Ole Bjørn Edner sagt takk for seg. I år er det delt ansvar mellom Geir Nordby og Tomi Markovski.

– Jeg føler kanskje at litt av kollektivet, som har vært et av våre fremste suksesskriterier, forsvant med Ole Bjørn. Her har den nye trenerduoen en viktig oppgave. For Røa har vært og skal være en klubb med høy trivselsfaktor, sier Silje. Om de lykkes med å gjenskape gullsesongen 2004 gjenstår det 18 kamper før vi kan verifisere.

Artikkeltags