Til helga skulle Marit Ånes tatt imot hundekjørere i Herringen Trail, men løpet er avlyst. Slik har det vært i hele vinter.

Maajeløpet som har gått i mange år på Majavatn og i Fiplingdal skulle erstattes med Herringen Trail i år.

– Det blir det dessverre ikke noe av, sier Marit Ånes, hundekjøreren fra Herringen som har satset mye på denne sesongen med sine polarhunder.

Bare ett løp

Marit har bare fått med seg ett løp i vinter. Hun deltok på Rørosløpet i februar, og der var hun suveren sin klasse med seks hunder.

Dette løpet gikk i år i ei løype på 30 kilometer som Marit kjørte to ganger.

– Det gikk veldig bra og jeg vant med en halv time til nestemann. Gerd Granås fra Trofors ble nummer tre, sier Marit som har gått glipp av Polarhundløpet (10-milsløp) på Grimsbø og et stort løp (Polardistans på 16 mil) i Sverige.

– Det ene ble avlyst og det andre fikk jeg ikke anledning til å delta i, sier hun.

Venter nedbør

Det har vært brukbare forhold i Herringen, men Marit forteller at hun har måttet dra til Gardsmark i Hattfjelldal for å trene.

– Vi kunne arrangert Herringen Trail til helga i ei 25-kilometers løype, men det er meldt nedbør. Da tar vi ikke sjansen på lure folk til å komme. Det var faktisk noen fra Tromsø som hadde tenkte seg nedover, sier hun og legger til at det er så lite snø at med litt regn vil mange bekker åpne seg.

– Sesongen er så godt som spolert, og det er ergerlig. Jeg hadde forberedt meg godt og ville kjøre med mine gode hunder, sier hun.

Marit har lekt med tanken om Finnmarksløpet, men hun tror det blir en stund til.

– Til høsten skal jeg gå på skole i Lillehammer, og det blir ikke mye kjøring neste år.

Det er Norsk Polarhundklubb avdeling Nord-Norge og Mosjøen Hundekjørerklubb som skulle arrangert i helga. Det var også planlagt båltur med kaffekos og grilling i helga.