Storhaugen er sannsynligvis den hopbakken i landet som har lengst sesong på naturlig snø. Allerede nå er den klar for hopping, og sesongen varer alltid til Vårhopprennet i slutten av april.

– Vi preparerte forrige helg og fikk noen hopp da også, sier Vidar Johansen i Vefsn Hopp. Han og Stein Johnny Aas, Mo skilag ga instruksjoner til en gjeng juniorhoppere fra Mosjøen IL og Mo skilag.

Video-opptakene sto Lars Erik Arntsen for, og hopperne fikk rask tilbakemelding.

Tilbake etter fall

Kombinert-talentet Daniel Haugane Aas fra Rana gjorde sitt første hopp etter et langt opphold på grunn av skade.

16-åringen falt stygt i 90-metersbakken i Örnskiöldsvik i begynnelsen av oktober og ble liggende på sykehus i ti dager i Sverige pluss én dag på Rana sykehus.

– Jeg fikk en liten hjernerystelse, men ikke noe alvorlig. I tillegg sprakk milten og jeg fikk et lite hull i en lunge. Etterpå har jeg holdt meg i ro i fire uker, og begynte først å trene langrenn og kondisjon for en og en halv uke siden, sier han.

– Det gikk bra med det aller første hoppet. Jeg var utrolig konsentrert, og ubevisst hadde jeg sikkert fallet fra Sverige i bakhodet, sier Daniel, som helst ikke vil falle igjen. Lørdag ble det et ufarlig fall i overgangen, men det bryr han seg ikke om.

I Vefsn Hopp er det god rekruttering, og nå kan de unge hopperne prøve både 50-meteren og 70-meteren.

– Vi kommer til å holde bakken åpen framover såfremt været ikke slår seg vrangt. Nå er det fantastiske forhold her, og jeg regner med at ranværingene kommer ganske ofte de også, sier Vidar Johansen. De to minste bakkene er ikke preparert ennå, men det er snø nok i disse bakkene også.