Satser på topp-5

Artikkelen er over 14 år gammel

Debutant Yngvar Hansen setter seg høye mål sammenlagt i de tre Birkebeinerkonkurransene. – Det er kanskje mulig å komme blant de fem beste, sier han.

DEL

De som gjennomfører trippelen i Birken, som omfatter langrennet om vinteren, sykkelrittet til helga og løpet seinere i høst kan kalle seg årets Birkebeinere. De som klarer merket i alle tre konkurransene kalles Super Birkebeinere.

– Det skal være mulig å konkurrere om de gjeveste plassene, men jeg er selvsagt litt spent. Dette har jeg ikke gjort før, sier Yngvar Hansen fra Mosjøen og Omegn Cycleklubb.

Nybegynner

I vinter bla han nummer 16 i sin klasse i Birkebeinerrennet på tida 3:03:49. Han har gjennomført mange Birkebeinerrenn, men terrengrittet på 89 kilometer og terrengløpet på 21,3 km har han ikke prøvd før. Han har løpt mange terrengløp tidligere, og helt ukjent med sykkel er han heller ikke. Han vant blant annet bakketempoen i Vefsntråkket.

– Jeg gjorde egentlig en dårlig figur i årets Birkebeinerrenn. Etter Vasaloppet slet jeg en del, og jeg klarte ikke å bli helt restituert, sier han.

Hansen gjorde et strålende Vasalopp, og ble totalt nummer 105.

– Det er folk fra Helgeland som har gjennomført trippelen tidligere, blant annet Trond Nyland og Terje Jørgensen, og jeg har veldig lyst til å prøve. Jeg er ikke redd for å sette meg høye mål, og hvis jeg klarer alle tre konkurransene på 8 timer bør jeg være godt fornøyd, sier han.

VM i MTB-maraton

Birkebeinerrittet er verdens største terrengritt på sykkel, og det kommer 12.500 ryttere i år. Det er ekstra mange deltakere i år fordi VM i MTB-maraton er lagt til Rena-Lillehammer.

Mens den vanlige løypa er 89 kilometer, og ikke har så mye rent terreng, er VM-løypa 116 kilometer med mye terreng.

Gunn Rita Dahle, OL-mester og leder av verdenscupen i MTB, er det store trekkplasteret i VM. Hun vant forresten både maraton, verdenscupen og OL i fjor. Etter at Rune Høydahl har trappet ned har ikke Norge noen sterke herreryttere på startstreken, men hele verdenseliten er på plass.

Håper foten holder

Yngvar Hansen har skjøttet treninga på sykkel i sommer, men har ikke løpt så mye. 1. juli forstuet han foten kraftig.

– Jeg er ikke helt god ennå, men sykling går greit. Det er ennå en stund til Birkebeinerløpet, og før den tid får jeg testet meg i Reinfjellmarsjen, sier han.

Yngvar er selvsagt med i den lokale trimkarusellen i Vefsn, der han som en av sju ble blant de første Vefsnhardhauser i 2003.

Reinfjellmarsjen er siste del av trimkarusellen, og den arrangeres søndag 28. august.

Lokale deltakere på startlistene i lørdagens Birkebeinerritt:
Menn 30 - 34 år:
Yngvar Hansen, MOC
Menn 35-39 år:
Tom Roger Tangen, Vefsn kommune BIL
Menn 40 - 44 å:
Trond Nyland, Elkem BIL
Menn 45 - 49 å:
Roy OveTverå
Terje Gjengaar
Kvinner 35 - 39 år:
Berit Grønbech, Olderskog IL
Kvinner 40 - 44 år:
Marit Klaussen, Mosjøen IL

Artikkeltags