Sammen Marka Rundt

SYKKELRUNDE: Lørdag arrangeres Marka Rundt, og i fjor var det fint vær for deltakerne i den 16 kilometer lange løypa. Her er Arnhild Mæhre, Mats Luktvassli og Petter Mære Svendsen i gang med sin runde. 
(Foto: Pål Leknes Hanssen)

SYKKELRUNDE: Lørdag arrangeres Marka Rundt, og i fjor var det fint vær for deltakerne i den 16 kilometer lange løypa. Her er Arnhild Mæhre, Mats Luktvassli og Petter Mære Svendsen i gang med sin runde. (Foto: Pål Leknes Hanssen)

Artikkelen er over 11 år gammel

Halsøy Ski og Mosjøen og Omegn Cycleklubb samarbeider om trimarrangementet Marka Rundt og Familiens sykkeldag.

DEL

I tillegg til at dette er et enkeltstående arrangement inngår det i trimkarusellen i Vefsn sammen med Hjartfjellrennet og Reinfjellmarsjen.

– Det var Halsøy IL som startet Marka Rundt for snart 30 år siden, men de siste årene har vi samarbeidet med sykkelklubben, sier Vegard Kristiansen i Halsøy Ski.

Kort og langt

– For alle som er litt interessert i sykkel bør det være noe å være med på lørdag, sier Jens Berget.

Han reklamerer med både korte og lange alternativ.

Det tradisjonelle Marka Rundt er et rundbaneritt Marka rundt med start og mål ved klubbhuset på Halsøy. Runden går opp Kulstaddalen, gjennom Marka og ned Andåsbakken. Trimklassen sykler en runde (16 km) rundt Marka, og turklassen sykler tre runder (48 km).

– Familiens sykkeldag er for dem som vil ta seg en kort tur far Halsøy til Mosjøen Camping og tilbake igjen. Det er ca 8 km i merket løype på gang/sykkelvei. Aktivitet og matstasjon for store og små ved vendemål på Kippermoen, sier Vegard Kristiansen.

Trimkarusellen

– Vi oppfordrer alle som var med på Hjartfjellrennet om å finne fram sykkelen og bli med. Jeg regner med at de fleste vet at man kan vinne et reisegavekort ved å stille opp på de tre arrangementene, enten som trimmer eller i turklassene, sier Berget.

De som deltar i turklassen Marka Rundt, og som har gått i aktivklassene i Hjartfjellrennet, ligger an til å bli Vefsnhardhauser. Hvis de deltar i Reinfjellmarsjen 31. august har de gjort seg fortjent til å komme i den ekslusive gruppa som er Vefsnhardhauser.

Artikkeltags