Samarbeid på sykkel

Artikkelen er over 14 år gammel

Sykkelklubbene på Helgeland skal samarbeide nært om seks ritt i sommer. De har kalt samarbeidet Helgelands-Trippelen, og først ut er Sandnessjøen og Omegn Cycleklubb (SOCK).

DEL

– Små klubber bør samarbeide, og for oss er det flott at vi får deltakere til våre ritt. Klubben har ligget nede i mange år, men nå er vi på alle måter på vei opp igjen, sier Henny Kristiansen i SOCK.

Hun er styremedlem i klubben som har gjenoppstått.

– Vi begynte så smått i fjor, men i år har vi tatt løs og har allerede arrangert et ritt. Vi fikk over 40 medlemmer i fjor, og jeg regner med at vi øker dette antallet i år, sier hun.

Seks ritt

Helgelands-Trippelen er ny av året, og kom igang etter et forslag fra Rana Sykkelklubb. Det er et samarbeidsprosjekt mellom Rana Sykkelklubb (RSK), Mosjøen og Omegn Cycleklubb (MOC), og SOCK). Klubbene arrangerer hver sin ritthelg, med et temporitt og et landeveisritt.

– For vår del får vi anledning til å blåse liv to av våre gamle ritt, nemlig temporittet Kleivamila og Sandnessjøen Criterium. Dette var store ritt tidlig på 90-tallet, men etter at klubben gikk i dvale i 1997-98 ble de ikke arrangert, sier Kristiansen.

– Alle tre klubbenes store ønske og mål er at mosjonistene også hiver seg med. Vi i Rana Sykkelklubb oppfordrer alle våre medlemmer og andre sykkelinteresserte til å delta på Helgelands-Trippelen. For å stimulere til bred deltagelse, også fra de mange av oss som aldri kommer til å vinne noe ritt, har de tre klubbene noen flotte tiltak, sier Kjell Martinsen i Rana Sykkelklubb.

Poengsystem

For de som liker konkurranse er det lagt opp til poengsanking i de seks rittene.

Det blir pengepremier å kjempe om, og i hvert ritt deles poengene ut etter modellen 12-10-8-7-6-5...

For å være med i kampen om pengepremiene må man være over 16 år i henhold til Norges Cycleforbunds regelverk, altså juniorer og oppover. En må også delta på minimum fem ritt.

For veteranklassene, det vil si de over 30 år, så inngår rittene også i NCF's veterancup.

– I tillegg har vi en gulrot til en tilfeldig deltaker. Det kommer til å bli trukket en pengepremie på hele 2.000 kroner til en tilfeldig rytter. Kravet for å være med i denne trekkingen er bare at man har deltatt i minst et ritt på alle tre arrangørstedene, sier Henny Kristiansen.

Artikkeltags