- Jeg var helt borte, og så stjerner og planeter enkelte steder, fortalte Heilemann etter å ha gått i mål på tiden 2 timer, 50 minutter og 42 sekunder.

I over 20 grader, med litt vind som eneste kjølende element, var det mange som slet i skogene i Grane i KM-løypene lørdag.

Fullstendig tullball

Heilemann brukte altså nesten tre timer på ei løype på 14,8 kilometer. Som flere andre store og små som deltok i KM-løpene, tullet han seg litt bort.

- Kilometertiden er elendig, og løypa er egentlig for lang for en koffertløper som meg. Jeg tullet fælt mellom post åtte og ni. Varmen gjorde det ekstra vanskelig å konsentrere seg. Nå er jeg bare glad for å ha kommet i mål, fortalte Heilemann.

Løypene på Fallmoen var satt av Olderskog ILs Sturla Sjåvik. Han tippet ei sluttid på rundt en time og førti minutter, og bommet altså med en time.

Passe deltakelse

I overkant av 60 løpere stilte til start i helgas KM i regi av Olderskog IL. Sprinten gikk av stabelen på Kippermoen fredag, mens KM ultralang og mellomdistanse gikk i Grane med Fallmoen som utgangspunkt.

- Vi er passe fornøyd med deltakelsen. Det er færre med nå enn i KM i fjor, og det er litt synd de fine forholdene tatt i betraktning, sier Ingar Solberg i Olderskog IL.

Sammen med løypelegger Sturla Sjåvik sto han for tidtakingen på løperne alle dagene.

Ingen holdepunkter

Etter målgang i orientering er det fast takst at løperne setter hodene sammen og diskuterer poster og veivalg. 13 år gamle Espen Samuelsen Skiri fra Bodø slet veldig i varmen på Fallmoen.

- Jeg tullet meg litt bort mellom to poster, sier han og peker på kartet.

- Jeg trodde jeg var her, så var jeg egentlig her borte. Og da er det ikke så rart at jeg ikke fant posten akkurat der, sier han til søster Kaja Samuelsen Skiri.

Misfornøyd ranatopp

Kretsens kanskje beste løper, Mathilde Rundhaug fra Mo, var ikke fornøyd med det hun presterte på Fallmoen lørdag.

- Jeg kan ikke komme på en eneste ting som gikk bra her. Jeg rotet mellom et par poster, og slet i varmen. Vi får bare se om det holder til seier i klassen, sa Rundhaug som vant sprinten i klasse D17-18 fredag.

Og Rundhaug vant også lørdag, med 22 minutters margin!