Rykket og vant

STERKEST: MOC-rytteren Tor Arne Bonsaksen sikret seg seieren i årets Marka rundt etter en sterk spurt. (Foto: Eivind Biering-Strand)

STERKEST: MOC-rytteren Tor Arne Bonsaksen sikret seg seieren i årets Marka rundt etter en sterk spurt. (Foto: Eivind Biering-Strand)

Av
Artikkelen er over 10 år gammel

Tor Arne Bonsaksen sørget for seier til Mosjøen etter et kraftrykk på slutten av årets Marka Rundt .

DEL

Det ble en real duell mellom Bonsaksen (MOC) og Rana-rytteren Jan Inge Kvalbukt i søndagens løp

De to rykket tidlig fra resten av feltet og vekslet på å ha ledelsen i den fem 5,5 mil lange traseen tre ganger rundt Marka.

Lureløp

– Det ble litt lureløp med flere forsøk på brudd i bakkene uten resultat. Så vi vekslet på å kjøre, sier Tor Arne Bonsaksen.

Etter nedkomst fra Andåsbakken i tredje vending, bestemte han seg imidlertid for å gjøre kort prosess. I Austerbygdveien på Skjervengan dro han i gang et rykk som Kvalbukt ikke maktet å svare på.

– Han ble for sterk det siste partiet, sier Kvalbukt som likevel var godt fornøyd med egen innsats.

Bonsaksen skaffet seg 20-30 meter i rykket og beholdt ledelsen helt til målpassering på Halsøy. Hans andre seier i Marka Rundt på to år.

– Jeg er kjempefornøyd med løpet. Det er ei artig løype, med mye svinger og mange muligheter for å kjøre brudd. Jeg skulle nesten ønske det var to runder til i dag, smiler den glade vinneren.

Uhell i målområdet

I Marka Rundt er det stort fokus på sikkerhet, ettersom løpet inneholder partier med ekstrem fart. I Andåsbakken oppnår løperne hastigheter godt over 80 km/t.

Store mannskaper var derfor ute i løypa og passet på biltrafikken der syklistene krysset biltrafikken, og selve løpet ble gjennomført prikkfritt uten uhell.

Men i målområdet hadde ikke arrangørene tatt høyde for at spurtoppgjør krever plass - også etter mållinja. Camilla Gullhav Hatlen satte inn en kjempespurt for å bli best av kvinnene og greide ikke stoppe før hun traff båndet som avgrenset målområdet fra biltrafikken 20-30 meter lenger bak. Hun pådro seg både skrubbsår og blåmerker etter møtet med asfalten og var tydelig misfornøyd med den nesten usynlige hindringen rett bak mållinja.

– Dette viser at de utroligste ting kan skje. En arrangørfeil, som vi beklager på det sterkste, sier rittleder Nils Sørum.

Artikkeltags