Rykket og holdt helt inn

KLINKET TIL: Trond Are Rasmussen slår til i bakken og får raskt flere meter på resten av feltet. (Foto: Pål Leknes Hanssen)

KLINKET TIL: Trond Are Rasmussen slår til i bakken og får raskt flere meter på resten av feltet. (Foto: Pål Leknes Hanssen)

Av
Artikkelen er over 10 år gammel

Trond Are Rasmussen og Ottar Haldorsen fikk gå tidlig i løpet og selv om forfølgerne nærmet seg mot slutten, kom de to først til mål i Sandnessjøen Criterium.

DEL

Trond Are Rasmussen fra Mosjøen og omegn cycleklubb har syklet sterkt den siste tiden. Andreplassen i veteran-NM var et bevis på at formen er på plass.

Det burde derfor ikke komme som noen overraskelse på resten av feltet at han gjorde et forsøk på å stikke fra allerede i den første runden.

– Jeg kjente meg fin og tenkte at det var bare å klinke til. Først kom det ei gruppe opp til meg, men da jeg gjorde et nytt støt var det bare Ottar Haldorsen som fulgte med, sier mosjøværingen som tidligere var et av områdets største sykkeltalenter. Den første karrieren ble avsluttet i Sandnes sykkelklubb som på 80- og 90-tallet var blant landets beste.

Runderot

Sammen med kjøresterke Haldorsen opparbeidet Rasmussen seg raskt god avstand til resten av feltet, med blant andre Olav Aleksander Benjaminsen.

– Jeg var litt overrasket over at vi fikk så mye som tre og et halvt minutt før de begynte å kjøre skikkelig bak, sier Trond Are som var en av flere som mente at de syklet en runde for mye i Sandnessjøen lørdag.

– Jeg mente bestemt at vi skulle sykle fire runder totalt og at løypa skulle være 84 kilometer. På telleren min står det nå 96 kilometer. Da vi kom innover fra Stokka spurte jeg Ottar og han sa også at vi skulle inn mot sentrum, men vi ble vinket inn en runde til, sier Rasmussen som ikke før noen forståelse fra rittleder Cato Årnes.

– Jeg sa helt tydelig på starten at rytterne skulle svinge fire ganger til høyre ute i løypa. At di ikke greier å få det med seg er ikke mitt problem, sier Årnes som nekter å være med på at antallet runder var for dårlig kommunisert. Det blir litt pussig når flesteparten av rytterne, samt hoveddommer Børge Strandheim mente at de ble syklet en runde for mye.

Lureløp

Uansett hvem det var sin feil, holdt rotet på å koste Rasmussen seieren.

– Det er utrolig tungt å samle krefter når hodet er begynt å forberede seg på spurt. Jeg og Ottar ble derfor enige om å trille sammen over mål, sier Trond Are som dermed snøt publikum i sentrum for litt action.

Forfølgerne, med blant andre Tom Eriksen, Olav Aleksander Benjaminsen og Yngve Kiserud, klarte å hente inn over et minutt på den siste runden, men seieren var aldri truet.

– Det blir litt lureløp når det er en løper fra Mosjøen og en fra Sandnessjøen som sitter i brudd. Viljen til å kjøre fort i feltet er ikke der da, sier Eirik Nordstoga fra Mosjøen som kom i mål rundt fire og et halvt minutt bak nummer en og to.

Etter at racerne hadde kommet inn var det klart for Tour of Norway for kids. Kristoffer (9) og lillesøster Maren Olufsen var tidlig ute og fikk seg hvert sitt startnummer.

– Jeg har trent litt før løpet, røper Kristoffer.

Emil Thorvaldsen (8) har ikke trent spesielt mye, men han satser på at rutinen blir avgjørende.

– Jeg var med i fjor også, sier start nummer 136.

Artikkeltags