I nydelig og klart høstvær møtte 81 trimglade mennesker opp på Framheim i Vik for å løpe de siste fire kilometerne i årets løpskarusell.

20 sekunder

12,18 minutter etter startskuddet gikk, passerte formsterke Lasse Blom først over mållinjen. Da den tidligere rekorden lå på 12,38, tok han nok en ny rekord.

– Jeg pleier å være i dårlig form i november, på grunn av at jeg har en sesongpause i oktober. Men det hadde jeg ikke i dag, ler Blom.

Tidligere rekordholder var Dagfinn Olsen, som dominerte løpsmiljøet på Helgeland på åttitallet, og hevdet seg godt på nasjonalt nivå. Olsen var selv til stede på løpet, og overvar at hans rekord fra «Landbruksvekå» i 1988 måtte gå inn i historiebøkene.

– Da var det fire løpere som møtte opp, mimrer han og Tor Mathisen. Olsen var imidlertid ikke for oppskaket av at rekorden røk.

– Jeg bekymrer meg ikke, det er sånn som skjer, ler han.

Enda en rekord

Men det var ikke bare i herreklassen ny rekord ble satt. Mari Brox satte standarden i kvinneklassen og klokket inn på 15:39.

– Jeg har trappet litt ned på treningen de siste to dagene. Dette var siste løpet, og dermed en siste «finish», ler hun.

Men også på deltakersiden ble det rekord.

– Det var virkelig en fin dag. Det bruker å være hustrig og glatt på dette løpet, men det var det ikke denne gangen. I alt hadde vi 81 deltakere, sier arrangør Roy Rørmark. Løpet i Vik var årets siste, og nå starter ikke løpskarusellen før i april med Øygaloppen. Inntil da vil det bli arrangert treningsløp.

– Vi har et løp tredje juledag på Nordhus, og hvis det ikke blir mye snø i vinter, så blir det kanskje noen treningsløp til. Disse inngår ikke løpskarusellen, forteller han. De siste årene har det i tillegg til langløypa, vært et tilbud for de aller minste. I helgen gikk løypa fra Framheim til «Doktorhaugen».

- For dem opp til ti år er det alltid en løype på maks 1000 meter. Noen av dem som er med er så ivrige og motivert at de vil springe langløypa og, men det får foreldrene bestemme, ler Rørmark.