Prøvespiller i Thailand

Stig Morten Edvardsen er i Thailand og har lyst på kontrakt med en klubb som spiller i 1. divisjon. Han skal også forsøke seg høyere oppe i eliteserien. (Foto: Privat)

Stig Morten Edvardsen er i Thailand og har lyst på kontrakt med en klubb som spiller i 1. divisjon. Han skal også forsøke seg høyere oppe i eliteserien. (Foto: Privat)

Av
Artikkelen er over 8 år gammel

Stig Morten Edvardsen prøvespiller i thailandsk fotball. - Får jeg kontrakt blir jeg minimum et år, sier han.

DEL

25-åringen fra Sandnessjøen var i Phuket i høst, og har reist tilbake nå for å prøvespille.

- Jeg var på prøvespill i FC Phuket i høst og fikk tilbakemelding om å komme tilbake i februar. Jeg har fått beskjed at de vil skrive kontrakt med meg, men laget har hatt store problemer i det siste, sier Stig Morten som venter på at laget skal starte opp treningen igjen etter julepausen.

I mellomtiden har han spilt futsal og prøvespilt for andre.

Prøvespill hos flere

- Eierne har økonomiske problemer og ønsker å selge klubben. Det har også vært spørsmål om hvilken divisjon laget skal spille i. Jeg ønsker å være i Phuket, men på grunn av alle problemene her har jeg forhørt meg litt rundt omkring. Muligheten for prøvespill hos andre er fullt mulig, sier han.

- Var på trening med Phagnha FC og spilte en treningskamp for dem mot Krabi FC. Det ble seier og etter kampen fikk jeg positive tilbakemeldinger fra begge lags trenere. De ønsket begge at jeg skulle komme og trene med laget deres. Jeg forklarte at jeg ville vente på FC Phuket, og fikk tilbakemelding om at jeg kunne komme hvis ting ikke ordnet seg.

Vil teste nivået

Denne uka er Stig Morten på vei til Chonburi.

- Skal være med på et par treninger og kanskje en treningskamp med Chonburi FC. Det er et av de beste lagene i landet og de ble nummer to i Thai Premier Leauge sist, sier han.

- Har ikke store forhåpninger om å få tilbud om kontrakt, men det blir spennende å se hvordan det øverste nivået i landet er.

- Chonburi FC var med i den asiatiske champions league i fjor der de blant annet slo Nicky Butt og Mateja Kezman sitt lag South China, forteller SIL-spilleren som også bruker tida til å studere.

Utdanning

- Har planer om å jobbe mer med økonomiutdanningen min på BI til høsten, og da hadde det passet bra å ha tatt den nettbasert fra Thailand mens jeg spiller, sier han og legger til at hvis han vender hjem til våren har han lyst til å prøve noe nytt.

I fjor var han også i Thailand på vinteren og kom hjem like før seriestart.

- Drar jeg tilbake til Norge har jeg lyst å prøve noe nytt. Men ender jeg opp på Helgeland igjen er SIL et alternativ, sier han og legger til at han hørt at MIL trenger spillere.

FC Phuket og Krabi ligger i thailandsk 1 divisjon. Overgangsvinduet stenger ikke før i begynnelsen av mars.

- Jeg håper på kontrakt i en klubb, men mister ikke motet hvis det ikke skjer. Det er greit å være her på vinteren, sier han.

Artikkeltags