Prøver ny trase

RUNDLØYPE: I fjor gikk løypa i Vefsntråkket fra Vefsn Landbruksskole og 8,5 mil rundt Elsfjord. I år blir det rundløype på Vestersida med 90 kilometer for dem som skal sykle lengst. (Foto: Eivind Biering-Strand)

RUNDLØYPE: I fjor gikk løypa i Vefsntråkket fra Vefsn Landbruksskole og 8,5 mil rundt Elsfjord. I år blir det rundløype på Vestersida med 90 kilometer for dem som skal sykle lengst. (Foto: Eivind Biering-Strand)

Artikkelen er over 9 år gammel

Vefsntråkket har tidligere gått i den 8,5 mil lange løypa rundt Elsfjord. Søndag er det ny trase.

DEL

– Det er mange som syns runden rundt om Elsfjord er skremmende, og derfor lager vi ei rundløype på Vestersida, sier Børge Strandheim om årsaken til at man har valgt en ny trase.

Nå blir det start og mål ved veivesenets bygg på Øya i Mosjøen.

– Det er også viktig for oss at aktive, trimmere og barn kan være i aktivitet på samme sted. Nå er Mosjøen blitt sykkelby, og det skal vi vise ved å lage attraktive arrangement for hele familien, sier Strandheim.

Søndag er det Familiens sykkeldag samtidig med Vefsntråkket.

Rundløype

Påmeldingene til søndagens fellesstart viser at det blir et sterkt felt.

Ryttere fra Bodø, Sandnessjøen, Brønnøysund og Rana kommer for å konkurrere med de lokale rytterne i arrangørklubben Mosjøen og Omegn Cycleklubb (MOC).

Det er til og med svensk deltakelse ved Örjan Gustafsson fra Gimonäs CK i Umeå.

– Vi har både aktivklasser og trimklasser, og vi har flere distanser. Runden går nedover Vestersida til Øksendalsåsen og tilbake igjen. Det blir 30 km og seniorene kjører tre runder til sammen i den forholdsvis lette traseen, sier lederen i MOC.

Helgelands beste

– Det blir sikkert en liten prestisjekamp om seieren. I og med at stort sett alle som satser hardt på Helgeland er med kan vi kanskje kåre Helgelands beste, sier Børge Strandheim som ikke vil utrope noen favoritt.

Rana-rytteren Hugo Strand stilte ikke opp i fellesstarten i Tour de HALD, og han kommer nok til å gi Trond Are Rasmussen hard kamp til helga.

Men det er mange andre ryttere i startfeltet, blant annet gode juniorer fra Bodø CK med August Jensen i spissen, som kan holde farten oppe i to av de tre rundene.

Artikkeltags