Totalt var det 775 personer i aksjon under «Postjakt-rekorden» i på torsdag og fredag.

På dagtid var det skoleelever fra ungdomsskolen og 5. til 7. klasse som var i aksjon, mens hvem som helst kunne prøve å finne de totalt 45 postene på kveldstid.

Hver person fikk halvannen time til rådighet, og målet var altså ikke å fullføre så kjapt som mulig, men å finne flest mulig poster.

– Jeg er kjempefornøyd med hvordan det gikk, og vil gi ros i første rekke til elevene, det er de som har gjort jobben. Men lærerne har forberedt dem godt også, sier Jan Gaute Buvik, som styrte med det meste i forbindelse med postsankingen.

Helt nøyaktig tall er ikke klart ennå, men til sammen ender mosjøværingene på mellom 12.300 og 12.400 poster. Det trodde Buvik skulle holde til norgesrekord, men etter litt gravende journalistikk viser det seg at det nok dessverre ikke er nok.

For på Ålgård ble det nemlig arrangert en liknende postjakt i 2008, der det totale antall postbesøk endte på hele 18.000!

Dermed ble det nok ingen norgesrekord fra Vallia. Men mest sannsynlig er mosjøværingene best i Nord-Norge, og sikkert nest best i Norge.

NB! Det var ikke bare-bare å finne alle postene. Kun en person fant alle 45, og det var Ingar Solberg, leder i orienteringsgruppa til Olderskog IL.