Pokalvinneren

BURSDAGSGAVE: Årets HESA-serie er historie for en stund siden, men Stian Theting ble hedret med pokal på sin bursdag. Han ble delt sammenlagtvinner på AN-børsen. (Foto: Tor Martin Leines Nordaas)

BURSDAGSGAVE: Årets HESA-serie er historie for en stund siden, men Stian Theting ble hedret med pokal på sin bursdag. Han ble delt sammenlagtvinner på AN-børsen. (Foto: Tor Martin Leines Nordaas)

Av
Artikkelen er over 7 år gammel

Stian Theting innrømmer lett at det er artig å bli kåret til HESA-seriens beste spiller.

DEL

Avisa Nordland samarbeider med Rana Blad og Helgeland Arbeiderblad om å lage AN-børsen i HESA-serien. I hver kamp deles det ut seks poeng som deles på de tre beste spillerne etter fordelingen 3-2-1.

Det ble delt seier i år mellom Thomas Hultmann fra Fauske/Sprint og Stian Theting fra Sandnessjøen, der begge fikk 26 poeng.

– Flott gave

Torsdag fylte Stian 34 år og han ble overrasket med pokal på bursdagen.

– Dette er en flott gave å få på bursdagen, sier Stian som kom til moderklubben Sandnessjøen før årets sesong. Etter flere sesonger i Bodø/Glimt, blant annet i Tippeligaen, reiste han hjem for å fortsette fotballkarrieren i 3. divisjon og bosette seg i heimbyen.

Han har vært en av drivkreftene bak satsingen i klubben, og laget har prestert sin beste sesong på svært lenge.

– Målet var å komme blant de fem beste slik at vi fikk fortsette i den nye 3. divisjonen, og det klarte vi, sier han.

– Og like viktig er det at vi har klart å bygge en organisasjon som kan satse videre. Det er mye positivt som har skjedd i Sandnessjøen det siste året.

Nødvendig med børs

Stian er en av dem som syns det er viktig med fokus på fotballkampene, og at det er skikkelige arrangement. I år har SIL skapt blest rundt kampene på det de nå kaller Stamnes Arena, og han syns også det er viktig at avisene følger opp med spillerbørser.

– Vi har klart å samle 2-300 tilskuere på alle hjemmekampene, og vi skal forsøke å holde trøkket oppe. At avisene lager spillerbørser er en del av det som holder interessen oppe hos folk, og jeg tror også de fleste spillerne syns det er artig, sier han.

– Jeg er ikke alltid enig i det journalistene skriver, og heller ikke enig i poengene de gir, men det er flott å være faglig uenig.

Har opplevd mye

I forhold til spillerbørser har Stian opplevd mye i sin tid som aktiv. Han husker spesielt godt en kamp for Skeid i 1. divisjon der han fikk karakteren 7 og delt banens beste i en av to store hovedstadsavisene, mens han fikk karakteren 2 i den andre.

– Sånn kan det også slå ut, men det hører med til sjeldenhetene. Gjennom en hel sesong tror jeg de fleste avisene plukker ut de beste spillerne. Jeg vet at mange journalister er faglig dyktige, men det finnes også eksempler på alt for lite kompetanse til å lage en børs som er troverdig.

Artikkeltags