Han har løpt lenger før, men et skikkelig 24-timers løp hadde han ikke i beina før "24 Hour Indoor Challenge" under Bislett stadion i helga. Oppgaven var å løpe så mange runder som mulig på 24 timer, og det var hele 103 kvinner og menn som forsøkte seg.

– Akkurat nå trasker jeg, Trond og våre gode hjelpere på Karl Johan, sier en forholdsvis opplagt Eiolf Eivindsen fem timer etter at løpet er over.

Positiv opplevelse

– Jeg må si at jeg hadde en positiv opplevelse av løpet. Det fungerte akkurat som vi hadde lagt opp til, og jeg klatret også ganske mye på listene mot slutten av løpet, sier han.

Han hadde bare tre mann foran seg på resultatlista, men i følge han selv var det målet om 200 kilometer som var det viktigste. – Alt over 200 kilometer var bonus, og i og med at jeg klarte nesten 20 kilometer ekstra må jeg være fornøyd. Det var 12 mann som krøp over den grensa, og vinneren kom helt fram til 233,6 km.

– Jeg kjenner Christian Ritella fra Sverige godt, og jeg har faktisk slått han i Spartathlon. På bane var han skikkelig god, og han er nok mer som en gaselle i forhold til meg, flirer Eivindsen.

400 runder

De som løper langt kaller seg ultraløpere, men man kan kanskje også bruke betegnelsen ekstrem-utøvere i samme slengen. Fra lørdag klokka tolv til søndag klokka tolv løp Eiolf over 400 runder på banen som er anlagt under Nye Bislett stadion. Den er 545 meter lang, og ikke spesielt bred og luftig.

– Jeg var nok litt skeptisk til å løpe innendørs på en bane som dette, men i etterkant tror jeg de fleste syns det var bra. Det ble en spesiell stemning i "tunnelen", og vi løperne fikk god kontakt. I tillegg ble det god kontakt med service-apparatet og arrangørene, sier Eiolf som kanskje kommer til å stille opp igjen.

– Det blir nok en årlig foreteelse, og da får jeg vurdere det, sier han.

Tilbake etter beinbrudd

Mosjøen har to ultraløpere som har mange store klassikere bak seg, og begge stilte på Bislett. Trond Sjåvik var skeptisk før start fordi han ikke følte seg helt pigg etter et brudd i leggen i vår. Han måtte holde seg i ro i tre måneder og har ikke fått trent nok etterpå.

Han hadde 180 kilometer som personlig rekord fra et tidligere 24-timers løp.

– Jeg har hatt smerter i leggen i de to månedene jeg har trent, og hadde vel egentlig ikke så stor tro på at jeg kunne klare det, sier han.

Men han overrasket seg selv og andre med å slette sin rekord ettertrykkelig. Han kom i mål etter å ha tilbakelagt over 190 kilometer, og var sjette beste norske deltaker.

– Nå er jeg stiv og støl og har blemmer under begge føttene, men ellers føler jeg meg bra. Det var en real opptur å løpe så langt, og endelig fikk jeg en konkurranse denne sesongen også, sier han.