Mandag kveld klokka sju la hun ut på nest siste etappe (Tolga-Os) av det vel 43 mil lange hundesledeløpet. De første hadde da for lengst kommet i mål, men de fleste er ennå ute i fjellheimen mellom Tynset og Røros. Mette hadde passert 30 mil, og har omlag 13 mil igjen til mål.

Mette Ånes hadde håpet på å holde en snittfart i overkant av 10 km/t. Det klarte hun etter starten natt til fredag og langt utpå lørdagen. Etterpå har det blitt mange lange stopp, og på etappene har snittfarten sunket til 7-8 km/t.

Hun har nå seks hunder i spannet etter at hun måtte ta den åttende hunden ut etter de første 135 kilometrene, og den sjuende hunden etter 305 kilometer.

Uværet som har gjort det svært vanskelig for deltakerne kom søndag kveld og natt til mandag. Løpet ble stoppet natt til mandag, og restartet igjen mandag klokka 14.

Mette Ånes kom seg inn til Tynset ved midnatt søndag kveld og ble der til restart mandag ettermiddag. Så fortsatte hun de tre milene til Tolga og tok seg en drøy times pause før hun fortsatte videre til Os. Distansen fra Tolga til Os er fire mil, og det er den nest siste etappen på løpet.

Fra Os til Røros er det sju mil, og den etappen kommer sannsynligvis Mette til å kjøre natt til tirsdag hvis været tillater det.

– Jeg er fornøyd hvis jeg kommer inn til premieutdelingen tirsdag ettermiddag, sa Mette til Helgeland Arbeiderblad før hun startet løpet.

Plasseringene hennes underveis har ligget på alt fra 50. plass til 80. plass og i går kveld startet hun ut som nummer 57 fra Tolga.

Etappene (effektiv gangtid Mette):

Røros-Langen 35 km (2t 52 min)

Langen-Femundtunet 100 km (9t 35 min)

Femundtunet-Søvollen 70 km (8t 34 min)

Søvollen-Tynset70 km (9t 38 min)

Tynset-Tolga 30 km (3t 24 min)

Tolga-Os 40 km

Os-Røros 80 km