På to hjul i Mosåsen

Artikkelen er over 15 år gammel

Det aller første terrengrittet til Mosjøen og Omegn Cycleklubb ble en suksess. Rundløypa på tre kilometer inneholdt alt det ei terrengløype skal ha.

DEL

Mosåsen er det turområdet i Vefsn som blir flittigst brukt, og det er turgåerne som har dominert på veiene og på stiene.

I løpet av det siste året har det blitt flere og flere på sykkel, og etter dette terrengrittet kommer det sikkert til å bli diskusjoner om hva man skal gjøre i framtida.

– Det er en utfordring å forene turgåing med sykling, og det bør være plass til begge deler. Dessuten trener vi ikke i stiene i området rundt Mostjønna, sier Tom Eriksen. Han har jobbet for å få til et terrengritt, og han var selvsagt også suveren i løypa.

Satset fra start

Tom Eriksen deltar i de store terrengrittene i Norge, og han ligger i en klasse for seg lokalt.

Lørdag startet han like godt i et forrykende tempo, og etter den første kilometeren hadde han et forsprang på halvminuttet.

– Jeg syns det er best å sykle alene for å få full konsentrasjon, og jeg klarte å dra ifra slik jeg hadde planlagt, sier han.

Videre utover i terrengrittet på 34 kilometer (10 runder) økte han ikke tilsvarende. I mål var han tre minutter foran Roy Ove Tverå

– Jeg jobbet med å finne en marsjfart som jeg bør bruke når jeg sykler ritt som er 7-8 mil, sier han.

Bak Eriksen var det en knallhard fight om andreplassen. Roy Ove Tverå, Yngvar Hansen og Trond Nyland skilte seg tidlig ut i pulje to. De syklet sammen hele løpet, og avgjørelsen kom ikke før i siste runde.

– Yngvar er skiløper og han prøvde å knekke meg i siste bakken. Det klarte han nesten, men på grusveien og i utforkjøringene mot mål satset jeg alt, sier Roy Ove Tverå.

Han fikk noen sekunder rett foran mål, og var ni sekunder foran Yngvar Hansen under målseilet.

Manndomsprøve

Fire jenter gjennomførte samme distansen som mannfolka.

– Du kan godt kalle det en manndomsprøve, sier Kristin Engen, som vant.

– Før vi startet trodde jeg dette var for langt, og jeg åpnet også ganske forsiktig. Etter hvert gikk det ganske greit, og jeg holdt helt inn, sier hun.

3 runder neste år

13-åringene Christian Johansen og Mikael Tverå er ikke i tvil om at de skal forsøke seg på flere runder neste år.

– Det gikk kjempelett med én runde, og neste år skal vi sykle i trimklassen, sier de.

Det var ikke mange unger som deltok i terrengrittet, og det var heller ikke mange trimmere som var med. Men det bør være et familiepotensial i dette arrangementet.

– Det ble skikkelig stevnekollisjon i år, og det skal vi sørge for å unngå neste gang, sier Tom Eriksen. Han tenker spesielt på Kippermocupen.

– Vi kommer nok til å arrangere litt tidligere.

Artikkeltags