Overrasket PM-vinner

SEIERSJUBEL: Egil Sletteng jubler hemningsløst når han får vite at han er første politimann i mål.(Foto: Pål Leknes Hanssen)

SEIERSJUBEL: Egil Sletteng jubler hemningsløst når han får vite at han er første politimann i mål.(Foto: Pål Leknes Hanssen)

Av
Artikkelen er over 12 år gammel

Etter å ha vært over ende flere ganger i ei løype han ikke har syklet før, var Egil Sletteng fra Narvik svært overrasket over å komme i mål som beste politimann i norgesmesterskapet i terrengsykkel.

DEL

Onsdag startet politimesterskapet på sykkel med terrenritt i Mosåsen. Torsdag fortsetter mesterskapet med tempo og fellesstart.

Det var kanskje heller ikke så rart at Narvik-mannen var overrasket over å være først av politiets egne menn i den knalltøffe terrengløypa.

For Pål Andre Thorsby fra Follo hadde en soleklar ledelse på resten av feltet da han var en av mange som syklet feil på Bjørnålia.

Lett match

– Jeg tror jeg hadde to minutter på nestemann og full kontroll. Merkingen var skandaløst dårlig og løypa var i tillegg alt for tøff for et politimesterskap, sier Thorsby som stakk fra resten av feltet tidlig.

En småsyk Tom Eriksen hadde ikke muligheter å følge hardhausen opp bakkene til Finnhaugen, men fikk lett match da Thorsby og seks andre havnet ned på E6 ved Alsgården.

Også MOC-syklist Øystein Pettersen tok feil av løypa og måtte tråkke E6 et godt stykke.

– Merkingen var ikke god nok ved Bjørnålia, sier Pettersen og får støtte av tredjemann i mål - Yngvar Hansen fra Mosjøen.

– Jeg visste heldigvis hvor jeg skulle men jeg skjønner godt at flere syklet feil, sier Hansen.

Bra tid

Egil Sletteng hadde ingen problemer med å finne fram og var særdeles godt fornøyd med sitt løp og den tøffe terrengløypa.

– Det var utrolig artig. Ei veldig morsom og tøff løype men jeg måtte nedpå tre-fire ganger. I de tøffeste stigningene måtte jeg løpe med sykkelen. Dekkene mine tok ikke skikkelig tak i gjørma, sier Sletteng som kom i mål knappe sju minutter etter Tom Eriksen.

– Jeg har omgangssyke og vurderte å bryte på Finnhaugen. Men jeg visste at jeg hadde en god sjanse i unnalandet og det holdt inn, sier Eriksen som er overrasket over at sluttida ble såpass bra som den ble.

– Jeg har syklet på 1.17 på tørt føre. 1.19 i dag er jeg veldig godt fornøyd med, sier han.

Han lå et og et halvt minutt bak Thorsby midtveis i løypa, men på Bjørnålisetra hadde han kappet nesten ett minutt.

– Synd at Thorsby syklet feil. Det kunne blitt match om seieren, sier en sliten Eriksen.

Artikkeltags