Over sju mil i svenske skoger

Av
Artikkelen er over 13 år gammel

To mann fra Mosjøen og Omegn cycleklubb gjennomførte forrige helg en av klassikerne innen svensk sykkelsport. Begge er godt fornøyd med innsatsen.

DEL

MTB Vättern er et 72 kilometer langt blodslit i området rundt militærområdet i Borensberg utenfor Motala.

Løpet går for det meste på skogsbilveier og til dels dårlige grusveier. Tom Eriksen og Raymond Lian fra Mosjøen deltok i årets løp og gjennomførte en god konkurranse. Eriksen har deltatt flere ganger i det steinharde rittet, mens Lian var med for aller første gang. Årets utgave av MTB Vättern ble arrangert under ganske så tøffe forhold. Gradestokken viste 28 grader på selve løpsdagen og løperne kjente godt varmen hele veien rundt.

Tom Eriksen kjørte godt i to tredjedeler av løpet, men ei punktering gjorde at han raste litt på listene.

– Jeg fikk ordnet punkteringen ganske kjapt men det var litt vanskelig å finne tilbake til rytmen etter stoppen, sier han. Det ble til slutt en 38. plass i eliteklassen for Eriksen - ei plassering han er godt fornøyd med.

– Varmen var et problem hele veien og det var vanskelig å få i seg nok drikke, sier han.

For debutant Raymond Lian ble løpet en positiv opplevelse. Lian, som begynte å trene først for fire måneder siden, kjørte offensivt fra start. Men rundt 15 kilometer fra mål røk kjedet og han måtte bryte.

– Kjedelig selvfølgelig, men det er slikt som kan skje, sier Tom Eriksen som er imponert over framgangen til debutanten.

– Han har trent knallhardt og faktisk gått ned over 20 kilo i vekt på fire måneder. Det er imponerende og vi skal begge delta nytt terrengløp den 23. Juli i Rättvik i Sverige, sier Eriksen.

I alt fullførte 1220 løpere årets utgave av MTB Vättern.

Artikkeltags