Ny Værstingrekord

VÆRSTINGER: Yngvar Hansen slo sin egen rekord og var helt suveren i årets utgave av Værstingen i Mosjøen. Yngve Kiserud (t.v) kom på andreplass og Jon Inge Kvalbukt på tredjeplass. (Foto: Eivind Biering-Strand)

VÆRSTINGER: Yngvar Hansen slo sin egen rekord og var helt suveren i årets utgave av Værstingen i Mosjøen. Yngve Kiserud (t.v) kom på andreplass og Jon Inge Kvalbukt på tredjeplass. (Foto: Eivind Biering-Strand)

Av
Artikkelen er over 11 år gammel

Yngvar Hansen knuste sin fire år gamle rekord med halvannet minutt i årets utgave av hardhausløpet Værstingen

DEL

– Kjempeartig. Jeg bestemte meg for kline til i dag og det gikk fort unna, sier Hansen etter rekordprestasjonen.

Jernmannen fra Mosjøen brukte 49 minutter og seks sekunder på å komme seg fra Mosjøen sentrum til Øyfjellvarden via Øydalen. Dermed knuste han sin fire år gamle rekord på 50.34, og kunne legge hendene på varden hele to minutter før nestemann, Yngve Kiserud (SOCK)

Styrkeprøve

– Jeg lå foran på syklingen og hadde litt over minuttet da vi byttet sko til løpeetappen. Likevel var jeg spent på Kiserud, som er rask i løpinga. Men jeg greide å holde unna, smiler en fornøyd Yngvar Hansen.

Nesten 20 minutter senere kom Unni Vatshaug opp til varden, som første kvinne.

– Jeg har ikke trent så mye terrengsykling før dette og det var skikkelig seigpining opp bakkene. Men det gikk greit, sier Vatshaug, som kom i mål på tiden 1.08. Det var fem minutter raskere enn neste kvinne, Randi Krane Osmo.

16 menn og tre kvinner deltok i den fjerde utgaven av duathlonløpet Værstingen. Løypa på 9,5 km med en høydeforskjell på godt over 800 meter er i utgangspunktet en brutal styrkeprøve for dem som ønsker å hevde seg i helt toppen. Yngvar Hansen hadde en gjennomsnittspuls på 174 og ga alt opp det bratte fjellet mot varden. – Det er en tøff Løype hvis du kjører full peising hele veien. Men jeg har trent godt i det siste og følte meg veldig pigg i dag, sier han.

Vil ha mosjonister

Likevel håper arrangørklubben Mosjøen og omegn Cycleklubb at løpet bør kunne trekke flere deltakere. Særlig i mosjonistklassen

– Vi skulle gjerne sett flere deltakere på startstreken i dag. Jeg håper skifolket og ungdommen hiver seg med til neste år, sier Bård Svendsen i MOC.

– Navnet skremmer kanskje vekk folk, men det finnes ingen grunn til at mosjonistene ikke kan være med på Værstingen. Kanskje kan vi la mosjonistene starte to timer tidligere. Da blir det mer folk i løypa og god stemning. Det er jo en fantastisk flott tur, også for dem som vil ta det ro, sier Svendsen, som ellers var godt fornøyd med avviklingen av arrangementet.

– Nydelig vær og gode prestasjoner. Nå trenger vi bare mer folk, sier han.

Artikkeltags