Ny suksess under De syv søstre

VANT LETT: Tom Eriksen (fremst), Mosjøen og Omegn Cycleklubb, vant som han ville da syklistene hadde vårslepp i Sandnessjøen lørdag. (Bilder: Inge Ove Tysnes)

VANT LETT: Tom Eriksen (fremst), Mosjøen og Omegn Cycleklubb, vant som han ville da syklistene hadde vårslepp i Sandnessjøen lørdag. (Bilder: Inge Ove Tysnes)

Artikkelen er over 11 år gammel

Mosjøsyklisten Tom Eriksen vant som han ville i Turrittet De syv søstre i Sandnessjøen lørdag. Også i år ble løpet en stor suksess med 80 deltagere.

DEL

– Vi er kjempefornøyd med deltagelsen, med dagen, med været og med alt sier rittleder Mirela Årnes i Sandnessjøen og Omegn Cycleklubb.

Det er tredje året det sju mil lange tur- og trimrittet arrangeres, og det blir definitivt ikke siste gang. Rundt 80 deltok i løpet, og det er rekord.

Eriksen suveren

Løypa som går fra Bjarnetjønna skole i Sandnessjøen til krigskirkegården på Tjøtta, og tilbake igjen, regnes for å være ganske lett. Det var derfor ikke noen selvfølgelighet at Tom Eriksen fra Mosjøen skulle vinne.

– Ei flat løype gir også de nest beste muligheten for å henge med. Derfor visste jeg på forhånd at vi kunne bli flere om beinet når det nærmet seg mål, sier Eriksen.

Ei utbrytergruppe på seks syklister rev seg løs på tilbaketuren, der Eriksen hadde klubbkamerat Trond Are Rasmussen til å hjelpe seg. Den siste strekningen mot mål besto tetklynga av tre mann: Eriksen, Trond Vegard Seivåg fra Bodø CK og Yngve Kiserud, Mædicinernes CK.

– Seivåg dro opp spurten i bakken opp mot mål, men jeg kom med bedre fart bakfra og dro forbi begge to. Etter passeringen ble jeg ikke truet av dem igjen, sier Eriksen.

Vefsntråkk neste

Deltagelsen i Turrittet De syv søstre beviser at det blomstrer i sykkelmiljøet på Helgeland. Løpet markerte også starten på sesongen som, for de som er mest aktive, fortsetter i Vefsn om fjorten dager. Da arrangerer Mosjøen og Omegn Cycleklubb det årvisse Vefsntråkket.

– Selv om det er et aktiv-løp, så håper vi på god deltagelse. Lørdag blir det bakkeløp i Kjemsåsen, og dagen derpå blir det turritt i opprinnelig løype rundt Elsfjorden, sier Eriksen som tror på en god sesong for mosjørytterne.

– Vi har et godt lag i år som skal bli vanskelig å slå, sier Tom Eriksen om den saken.

Artikkeltags