Kippermoen idrettssenter opplever økt interesse for squash. På de to banene er det stor aktivitet for tiden.

– I påvente av at det skal etableres en egen squashklubb i Mosjøen tar vi nå et initiativ for å få i gang et seriesystem i squash, sier Hoff som jobber på Kippermoen. Han underviser også i squash og spiller selv.

Seriespillet skal starte i januar 2015, men før den tid inviteres alle interesserte til turnering. Den planlagte turneringen skal gå 5 -7. desember.

Mange som spiller

– Vi vet det er mange som spiller squash i byen, og flere har luftet interessen for et eget seriesystem. Frode Dorp og noen av hans kolleger fra Helgeland Kraft har sjekket hvordan slike seriesystemer spilles i Bodø og Tromsø og vi vil legge opp etter samme system, sier Hoff som gjerne vil bidra til rekruttering.

– Det jobbes med en egen squashklubb i byen, og vi ser dette som god rekruttering til den.

Det er kun voksne spillere over 15 år som får anledning til å delta i første omgang.

– Squash er en idrett som passer for mange aldersgrupper. Turneringen som nå skal arrangeres er rettet mot klasser for menn og kvinner over 15 år. Dessverre har vi ikke kapasitet for å tilrettelegge turneringen for barn og unge. Derimot håper vi jo på at en squashklubb på sikt kan skape et treningsmiljø også for denne målgruppen, sier Hoff som forteller at Lovund er det nærmeste stedet der man har en aktiv klubb.

Klubb på Lovund

– Det er spennende og fascinerende å se til Lovund hvor de har skapt et unikt squashmiljø med sterke resultater. Ifølge norgesrankingen er den tredje best rankede spilleren på kvinnesiden fra klubben, samt den fjerde beste rankede i klassen jenter under 19 år.

– Vi gleder oss til turneringen og håper mange vil bidra sammen med oss for å sette en flott idrett på idrettskartet i Mosjøen, sier Kjetil Hoff.