Nummer to i "gjørme-mesterskap"

Artikkelen er over 13 år gammel

I ei løype som mest av alt besto av gjørmete stier ble Tom Eriksen nummer to i sin klasse. Bockstensturen i Varberg gjaldt som svensk mesterskap i maraton denne sesongen, og totalt kom Eriksen på 35. plass.

DEL

Det ble en god avslutning på sesongen med pallplass i svensk mesterskap i MTB maraton. Løypa var 100 kilometer lang, og gikk i et terreng som ennå er preget av den store stormen som herjet Sør-Sverige for nesten to år siden.

– Perfekt vær med 18 grader og oppholdsvær, men løypa var sugende og våt, sier Eriksen som fikk med seg en 2. plass i klasse H40.

– Løypa var meget hard og har mange bratte bakker i terreng og på traktorveier. Fra 25-75 km har man over 1000 høydemeter i stigning. Jeg måtte gå hardt ut fordi H40-klassen stilte i tredje startled. Det vil si at man har 200 syklister foran seg, og for å være med må man raskt kjøre seg opp 150, forteller han.

Midtveis lå Eriksen på 52. plass, og de siste tre milene kjørte han seg opp 17 plasser og inn blant de 35 beste totalt.

– Det var mye løse kvister i løypa, og for min del førte det til en ufrivillig stopp på et par minutter. Egentlig litt flaks for det kunne ha gått mye verre. Kvist i girsystemet bak fører ofte til avrivning av gir, sier han.

Eriksen er den deltakeren som legger ned flest kilometer før og etter rittene, men han påstår at rittet ga mersmak.

– Et meget utfordrende terreng og en flott natur, og nå kjenner jeg løypa. Det betyr mye når det blir så kronglete som her. Med 260 mil i bil innser jeg vel at man skulle har reist med fly, så det får jeg gjøre neste sesong.

Resultater H40 elite:

1. Rolf Svendsson, CK MTB 2000 3.59.29

2. Tom Eriksen, MOC4.01.18

3. Bengt Norrman, Uddevalla CK4.04.13

Artikkeltags