Nok å velge i

Artikkelen er over 15 år gammel

De som er interessert i terrengsykling har nok av løp å velge i. Det eneste minuset for helgelendinger er at det er langt å reise for å være med.

DEL

Svenskene er spesielt flinke til å arrangere terrengritt på sykkel, og de har Långloppscupen som omfatter de seks mest kjente. Utenom denne cupen er det enda mer å velge i.

Sykkelbyen

Motala har vært Sveriges sykkelby nummer én, og nå er det spesielt de store turrittene som dominerer. Tidligere ble det internasjonale Postgirot arrangert der, men nå er det tydeligvis aktive og trimmere i skjønn forening som dominerer.

MTB-Vättern, som ble arrangert for sjuende gang, var avslutningen på en hel forsommer med store løp. Fire arrangement som kalles sykkelfesten i Motala.

Vätternrunden er storebror, og der var det 13.450 som fullførte den 39. utgaven. Før dette arrangerte de Tjejvättern med 6.533 jenter, og barnas eget Minivättern med 750 deltakere.

Alt foregår i nærheten av Motala og Vättern

Långloppscupen

De seks løpene som inngår i Långloppscupen er Bockstensturen, Kjells Tur og MTB-Vättern som er arrangert, og de tre løpene Mørksuggejakten, Långa Lugnet og Finnmarksturen som ikke er arrangert ennå.

Felles for løpene er at de naturlig nok som navnet sier er lange – alt fra 7 mil til 11 mil. Et annet fellestrekk er at de arrangeres i midtre eller søndre del av Sverige.

For de som konkurrerer i toppen er det store pengepremier å hente, men de fleste deltar selvsagt for å bli listefyll. Det er godt over 1000 deltakere i hvert av de seks løpene, og det er forkortede utgaver for de som vil mosjonere i en kortere løype..

Samarbeid

Trio Cup er et samarbeid mellom arrangører av løp i Norge og Sverige, og MTB-Vättern var starten på årets tre løp. Det neste er Grenserittet fra Strømstad til Halden 7. august, og det siste er verdens største terrengritt Birkebeinerrittet fra Rena til Lillehammer 28. august.

Når det gjelder andre terrengritt i Norge kan disse nevnes: Raumerrittet utenfor Oslo, P4-løpet i Drammen, Skarverittet, Savalen-Oppdal og et terrengritt i Granåsen som kalles Marka "thriller'n". Det siste rittet er i år MTB-NM på maratondistansen 42 kilometer.

Artikkeltags