Nådde målet

Av
Artikkelen er over 14 år gammel

Yngvar Hansen fra Mosjøen er godt fornøyd med plasseringen og tida i sitt første Birkebeinerritt. Han ble nummer 124 i sin klasse.

DEL

– Før start satset jeg på å gjøre unna de 89 kilometerne på tre og en halv time. Det klarte jeg med god margin, sier Hansen. Dagen før han fyller 33 år kunne han konkludere med at rittet var akkurat så hardt og krevende som han hadde sett for seg.

Hansen syklet i gruppe to og fikk liten hjelp av de andre. Han måtte gjøre mesteparten av jobben selv over fjellet. Det er kun dem som har vært med før og er seedet, som får starte i det første leddet. Yngve var klar over at han hadde et aldri så lite handicap da startskuddet smalt. Han følte det hadde vært mulig å presse ned sluttiden noen minutter med litt mer drahjelp. Det koster å ligge i front.

– Det er spesielt tungt å sykle alene i de åpne partiene. Da vi kom ut av det første skogspartiet var jeg alene. Siden så jeg ikke så mye til de jeg startet sammen med, sa friskusen. Han var spent på jomfruturen før start.

– Den ballasten jeg fikk i år vil komme godt med dersom jeg stiller neste år. Mulighetene for at jeg prøver meg igjen er gode.

– Hvordan vurderer du muligheten for å hevde deg i trippelen etter at to øvelser er unnagjort?

– Jeg har ikke studert resultatlistene så nøye. Føler selv jeg skal være kapabel til å gjøre unna Birkebeinerløpet på halvannen time. I så fall vil jeg få en totaltid på rundt 7 timer og 55 minutter. I fjor ville det ha gitt tiendeplass. Forholdene under rittet var bedre i år. Det er sannsynligvis en indikasjon på at det jevnt over kommer til å bli bedre totaltider denne gangen. Det er etter min mening bra forbedringspotensial både i Birkebeinerrennet og Birkebeinerrittet. Med bedre forberedelser og startposisjoner kan jeg gjøre det bedre, sa han.

Yngvar Hansen gjorde det bra i Vasaloppet i vinter. Han fikk ikke restituert seg helt etter den svenske kraftanstrengelsen før Birken sto for tur. Kroppen var ikke klar for å prestere optimalt i det 56 kilometer lange rennet. Hansen ser ikke for seg at han vil øke treningsdosene.

– Jeg ser på meg selv som aktiv mosjonist selv om jeg trener ganske mye. Kommer nok til å fortsette med det. Trening og konkurranser har blitt en livsstil, sier Hansen.

Artikkeltags