«2015 er Friluftslivets år. Adventskalenderen er en liten appetittvekker til alle friluftslivets gleder på Helgeland.»

6. desember er det friluftsmenneske og aktivt medlem av Brurskanken Turlag, Steinar Brubakk fra Mosjøen sin tur:

Gjennom et langt vandreliv har jeg besøkt de fleste fjellområdene. Fra Jotunheimen i sør til Saltfjellet i nord. Turer som har gitt meg mange flotte minner i herlig natur.

Også jeg må ha med svartkjelen og et kaffebål med lange og gode pauser.

I vårt nærmiljø vil jeg anbefale Herringbotnfjellene. Ta først turen inn til Kløpfjelltjønnhytta for en rast eller en overnatting. Herfra kan du dra vestover til områdene rundt Holmvatnet og ta turen sørover til Svartvatnene. Eller du kan ta turen over Klubbfjellet og ned til vakre Jamtfjelldalen. Fra Lia i Herringbotnet er det en fin tur til Buksvatnet, Skardvatnet mot Køttjønna og mot Raumålingen og titte ned til Tustervatnet. Alle flotte områder med vilt, fisk og bær i massevis.

På langtur vil jeg gi Børgefjell første prioritet. Ta skyssbåten på Namsvatnet inn til Viermaneset og sett kursen nordover langs Jengelvassdraget. Med fosser, loner og stryk. Noe av det vakreste i hele Børgefjell. Til Djupvatnet via Blyvatnet og til Jengelen. Eller du kan ta av stien og vandre til Oddevatnet. En sann perle under Tønderfjellet, der du får være i fred uten for stor trafikk og bare nyte stillheten i et av Norges aller vakreste fjellområder.

Ta deg også en vintertur i mai øst i parken til Sipmeksjøene som kan by på flott ørret.