Møtte overmakten

Nummer to igjen, Hugo Strand Rana sykkelklubb, gratulerer Tom Eriksen, MOC med seieren.

Nummer to igjen, Hugo Strand Rana sykkelklubb, gratulerer Tom Eriksen, MOC med seieren.

Artikkelen er over 12 år gammel

For første gang denne sesongen måtte Hugo Strand bite i gresset i et lokalt sykkelritt. Men det måtte fire mosjøværinger til for å slå han.

DEL

– De kjørte godt taktisk, og det ble knallhardt mot slutten, sier Hugo Strand.

Han har vunnet de tre første konkurransene i Helgelandstrippelen. Tempo og fellesstart i Mosjøen og tempo i Sandnessjøen. I det fjerde rittet, Sandnessjøen Criterium, måtte han se seg slått av Tom Eriksen.

Nok en andreplass

Akkurat dette rittet hadde en ekstra god lyst til å vinne fordi han har to andreplasser fra før, men er likevel fornøyd med helga.

– Det hadde passet godt med en seier her etter å ha blitt slått på målstreken i fjor og året før, men jeg syns jeg gjorde et godt løp og er fornøyd, sier han.

– Jeg kjente tempoen i beina, og da Tom kom på de siste meterne var det ikke mer å hente. Jeg startet nok spurten noen meter for tidlig.

Knuste egen rekord

I lørdagens temporitt, Kleivamila, knuste han sin egen rekord og vant i utklassingsstil.

– Det var godt å få til et knalløp, for jeg har et stort mål om å hevde meg i veteran-NM i sommer. Der er det både tempo og fellesstart, og det er kanskje tempoen som er min sterkeste side, sier 43-åringen.

Veteran-NM arrangeres i Oslo-området, og som forberedelse kjører Hugo alle lokale ritt pluss en del veterancup i Trøndelag.

– Jeg har plassert meg bra i Trøndelag også, og dratt med meg noen seire hjem. Lenger sør i landet kan jeg ikke dra for å konkurrere. Det tar alt for mye tid, sier han.

Spennende spurt

I søndagens Sandnessjøen Criterium, et ritt i sentrum av byen med ei rundløype på vel tre kilometer, ble det raskt ei tetgruppe på fem mann.

Allerede på runde nummer to av 12 skilte de fem seg ut og fikk et kraftig forsprang. Det var Hugo Strand mot fire ryttere fra Mosjøen og Omegn Cycleklubb med Tom Eriksen i spissen.

Duell med Eriksen er ikke ukjent for Strand, og sist var det ranværingen som var sterkest.

– I dag hadde jeg fire mot meg, men at det var Tom som slo meg til slutt var ikke uventet. Han er råsterk, sier Hugo.

Artikkeltags