Mini Tour de France

BARNERITT: I Sør-Norge har "Tour of Norway for kids" hatt stor suksess et par år. I vår kommer turneen til Mosjøen og Sandnessjøen.

BARNERITT: I Sør-Norge har "Tour of Norway for kids" hatt stor suksess et par år. I vår kommer turneen til Mosjøen og Sandnessjøen.

Av
Artikkelen er over 11 år gammel

Førti "Tour of Norway for kids" (ToNfk) skal arrangeres i løpet av våren og sommeren, og for første gang er Nord-Norge med.

DEL

Det er tv-dekning av alle arrangement, og mange av innslagene vil vises i forbindelse med sendingene av verdens kanskje meste kjente sykkelritt Tour de France.

– Vi har fått våre arrangement i Nord-Norge før Tour de France starter, men her er det også lovt tv-dekning på TV2 Zebra, sier Jens Berget.

ToNfk drives av Norges Sykkelforbund, og ble i 2005 startet opp for å rekruttere flere til sykkelsporten. De førti rittene arrangeres i samarbeid med lokale klubber. Premieren foregår i Lofoten, og det skjer samtidig med at Lofoten Sykkelklubb arrangerer Leknes-rittet 20. mai.

Arrangement er for barn mellom 5 og 14 år, og sponsorene slår på stortromma når de reiser landet rundt. Alle kan delta gratis og det vanker t-skjorter, diplom og sykkelflasker på alle i tillegg til at det trekkes ut en racersykkel på hvert arrangementssted.

– Både i Mosjøen og Sandnessjøen kan man vinne en sykkel til 10.000 kroner. Vi skal ha vårt arrangement midt i sentrum, og vi gleder oss til å fylle byen med unger som vil sykle, sier Berget og legger til at det også trekkes ut sykkelhjelmer samt henholdsvis gul ledertrøye, grønn spurttrøye og prikkete bakketrøye på hvert sted.

Arrangementssteder:
Tirsdag 20. mai: Leknes
Onsdag 21. mai: Sortland
Torsdag 22. mai: Bodø, Rensåsparken
Fredag 23. mai: Mo i Rana
Lørdag 24. mai: Mosjøen
Søndag 25. mai: Sandnessjøen
Touren fortsetter til 33 steder i Sør-Norge pluss en svipptur til Andørja 12. juli.
Selvsagt er touren innom Tor Hushovds hjemby Grimstad, og det er også et arrangement i Molde ikke langt fra der Kurt Asle Arvesen kommer fra (Eresfjord).

Artikkeltags