Marka Rundt og familiesykkeldag

TURRITT:  I fjor var det regntungt da Bård Svendsen sendte deltakerne i turrittet ut på rundene rundt Marka. Søndag er det sykkeldag igjen på Halsøy. (Foto: Per Vikan)

TURRITT: I fjor var det regntungt da Bård Svendsen sendte deltakerne i turrittet ut på rundene rundt Marka. Søndag er det sykkeldag igjen på Halsøy. (Foto: Per Vikan)

Artikkelen er over 12 år gammel

Søndag arrangerer Mosjøen og Omegn Cycleklubb stor sykkeldag i samarbeid med Halsøy IL. Det er gode gamle Marka Rundt som skal sykles.

DEL

I fjor gikk Vefsntråkket rundt Marka, men i år ble dette arrangementet kjørt som fellesstart og bakketempo tidlig i mai.

– Vi vil gjerne ha med oss det tradisjonsrike turrittet, samtidig som vi arrangerer familiens sykkeldag. Marka Rundt er et trimarrangement der vi håper å få opp deltakelsen igjen, sier Sture Ånes i MOC.

Tidlig på 80-tallet var Marka Rundt et stort trimarrangement der de fleste syklet uten tidtaking de 16 kilometrene fra Halsøy og rundt Marka.

– I år skal vi ha én runde for trimmerne og tre runder for de som sykler aktivt. I tillegg håper vi at mange familier blir med på opplegget som kalles familiens sykkeldag. Der kan alle delta og sykle på gang og sykkelveier fra Halsøy til Mosjøen camping og tilbake igjen. Det er ei løype på 8 kilometer, sier Ånes.

Marka Rundt er et arrangement i Trimkarusellen i Vefsn, og det er femte gang denne karusellen arrangeres.

– De som fikk med seg Hjartfjellrennet, enten i trimklassen eller turklassen, bør også få med seg Marka Rundt og Reinfjellmarsjen senere i år, sier Sture Ånes.

Artikkeltags