Idrettsgallaen i Vefsn ble åpnet på storslått vis.

Først med heftig dans ved Rikke Anett Lund, Julie Wengstad, Marthe Berget og Astri Tømmervik. Deretter kom konferansierene Marit Selbæk og Espen Løkholm inn og gjenskapte den kjente scenen fra «Titanic» der Leonardo DiCaprio og Kate Winslet sto i baugen av skipet.

Men til tross for godt innhold fra en rekke gode underholdere, så sa ordfører Jann-Arne Løvdahl det best før han delte ut Vefsn kommunes idrettsstipend.

- Det var synd at det ikke var flere vefsninger i salen.

Det var rett og slett mange tomme stoler i Mosjøen kulturhus.

- Veldig overrasket

Men prisene som ble delt ut var velfortjente, og den aller gjeveste var prisen som gikk til Årets Utøver.

Mer enn 300 stemmer har blitt talt opp, og de viste at folket i Vefsn mener at Marit Ånes var årets utøver 2011, foran blant annet Thomas Drage og Anette Sagen.

- Det var veldig artig, jeg hadde ikke forventet det i det hele tatt, og ble veldig overrasket, sier Marit Ånes, som konkurerer for Mosjøen hundekjørerklubb.

Hun vant prisen etter at hun ble nordisk mester i Åsarna i januar i fjor, og satser på langløp med polarhunder.

Hun kjørte sitt første løp for to år siden, men har drevet med hundekjøring hele livet. For bare en måneds tid siden fullførte hun 15-milsløypa i Femundløpet på litt under ett døgn.

Hederspris til Aufles

Mens Marit ble gallaens yngste vinner, gikk hedersprisen til en langt mer merittert kvinne.

Den gikk nemlig til Inger Aufles, som var en del av den kjente «Jentut’n», kvinnelaget i langrennsstafett, først under VM i 1966, der hun var med på å ta sølv, før det ble gull på OL-stafetten i 1968, og bronse i OL i 1972.

Hun har også en individuell bronsemedalje fra OL i 68, og to NM-gull, og har vært en viktig forkjemper for kvinnelangrenn. I tillegg har hun vært en viktig trenerressurs for distriktet.

- Det var umåtelig stort. Virkelig en påskjønnelse som jeg setter veldig høyt, sier Aufles, midt imellom en rekke gratulasjoner.

- Jeg synes det er kjempeartig at Marit ble årets utøver. Det var fortjent. Jeg håper hun står på videre og får flere priser, oppmuntrer Inger Aufles.

Dette var andre gang Idrettsgallaen har blitt arrangert. Den første ble arrangert 30. desember 2010. Arrangør er Mosjøen IL Fotball.