Lureløp avgjort på siste kilometer

VENDING: Hovedfeltet ved vending på Tjøtta. Herfra og inn til Sandnessjøen gikk det svært fort. (Foto: Christopher Engås)

VENDING: Hovedfeltet ved vending på Tjøtta. Herfra og inn til Sandnessjøen gikk det svært fort. (Foto: Christopher Engås)

Artikkelen er over 10 år gammel

Turrittet De syv søstre ble et lureløp der hovedfeltet aldri mistet kontroll på utbrytere - før like før målgang.

DEL

Da rykket mosjøsyklisten Tom Eriksen fra. Han fikk følge nesten til målstreken av Trond Vegard Seivåg fra Bodø, men var i realiteten aldri truet de siste meterne opp mot målgang ved Bjarnetjønna skole i Sandnessjøen.

Lureløp

Tom Eriksens betegner sesongåpneren for syklistene som et lureløp.

– På vei utover mot Tjøtta var det mye motvind, og ingen var særlig villig til å dra. Vi ble liggende å lure på hverandre, forteller han.

Tom Roar Knutli fra Mosjøen gjorde sammen med Rune Westvold fra Rana et rykk om lag kvartveis i løpet. De to lå fortsatt om lag 20 sekunder foran hovedfeltet ved vending på Tjøtta, men ble innkjørt straks deretter. I medvinden langs riksvei 17 inn mot Sandnessjøen rapporterte flere ryttere å ha vært oppe i 70 kilometer i timen.

Rykket før mål

De syv søstre-rittet følger traseen Bjarnetjønna-Fjellveien-Russerkirkegården, før den følger riksvei 17 inn til Bjarnetjønna skole. Stokkaskaret har ei tung stigning, og i bakkene opp mot Bjarnetjønna kan spursterke ryttere få ei luke. Eriksen ventet til de aller siste bakkene før han fikk de nødvendige meterne til konkurrentene. I mål var han et drøyt sekund foran Seivåg.

Gledelig for arrangørklubben var tredjeplassen til Jim Roger Fagerdal som sykler i klasse M 30.

Stor deltagelse

95 syklende med stort og smått er rekord for vårrittet i Sandnessjøen. SOCK-leder Tommy Edvardsen er godt fornøyd med avviklingen.

– Det ble større deltagelse enn vi hadde trodd på forhånd, og rekord igjen. Økende deltagelse år for år kan ha sammenheng med at folk har funnet ut at sykling er god trim, og at man ikke behøver å være racer for å være med, sier han.

Turrittet i Alstahaug er flatt og overkommelig for de fleste. Det gjør at traseen skiller lite. Av den grunn vurderer arrangøren å dele opp turfeltet i to puljer til neste år, der de antatt raskeste rytterne sendes av gårde først.

Artikkeltags