Kronet sesongen med seier i Bysprinten

ENDELIG: Ola Vigen Hattestad går inn som soleklar vinner av Bysprinten 2009. ? Deilig endelig å kunne vinne her i Mosjøen sa verdens beste sprinter. (Foto: Eivind Biering-Strand)

ENDELIG: Ola Vigen Hattestad går inn som soleklar vinner av Bysprinten 2009. ? Deilig endelig å kunne vinne her i Mosjøen sa verdens beste sprinter. (Foto: Eivind Biering-Strand)

Artikkelen er over 10 år gammel

Ola Vigen Hattestad og Aino-Kaisa Saarinen har hatt bortimot perfekte sesonger. Lørdag avsluttet de som seg hør og bør med seier i Mosjøen.

DEL

Rammen rundt folkefesten var nær perfekt med et par minusgrader og sol.

Fra ungdomssprinten fram til starten for seniorene strømmet det da også på med publikum langs den flotte løypa.

– Det må være et sted mellom 3000 og 4000 mennesker her i dag, mener Trond Are Rasmussen og Trond Lysholm i Helgeland Event som arrangerer Bysprinten.

Sjanse

Og publikum fikk så absolutt det de var kommet for å se.

I prologene tok flere det rimelig piano, men Øystein "Pølsa" Pettersen viste at han hadde skumle hensikter ved å knalle til med ei tid hele ni sekunder raskere enn gamlekongen Thomas Alsgaard.

– Jeg er tilbake her i Mosjøen og stortrives med det. Jeg skal selvfølgelig prøve å vinne, men tviler vel på at jeg klarer å slå Ola Vigen Hattestad. Vi får håpe at han har smurt skiene sine selv så har vi andre en sjanse, gliser "Pølsa" mens han går på skisålen med nylonbørsten.

Ingen tvil

Årets dobbelte verdensmester er ikke akkurat den som tar av, men er nesten enig i at han var forhåndsfavoritten.

– Jeg har vært her før men aldri klart å vinne. Det er ikke lett å vinne her i Mosjøen og det blir det heller ikke i dag. "Pølsa" og Simen Østensen er mine favoritter, sa Vigen Hattestad etter prologen.

I finalen var det imidlertid ingen tvil – Vigen Hattestad la seg bak "Pølsa" Pettersen men da årets suveren skisprinter økte på inn mot Torgfjellet, var Pettersen sjanseløs.

– Han klarer den siste fartsøkningen fra nesten full fart til toppfart kjappere enn oss andre. Det er en av grunnene til at han er så god. Men jeg skal slå han, bare vent, sier årets toer Øystein Pettersen.

Finsk i finalen

Vinneren selv tok triumfen med sedvanlig ro.

– Jeg har hatt en helt utrolig sesong og det å vinne her i dag er bare helt fantastisk. Folk var helt med underveis og da er det morsomt å gå skirenn, sier Ola Vigen Hattestad som i likhet med Odd-Bjørn Hjelmeset lovet å komme tilbake til Mosjøen, så lenge det arrangeres sprint i byen. Veteranen Hjelmeset overrasket imidlertid alle med å snike seg med til finalen blant gutta. Her ble han imidlertid statist.

Guro Strøm Solli så lenge ut til å kunne stå for en skikkelig overraskelse blant jentene. Hun gikk en glimrende prolog og i sitt første heat vant hun.

– Det er passe kort for meg siden jeg ikke har fått gått så mye på ski i år. Men jeg tror ikke det holder helt til finale, sa hun før semifinalen. Og det fikk hun også rett i. Kreftene tok slutt og det var Karianne Bjellånes som forsvarte Helgelands ære i finalen mot tyske Manuela Henkel og finske Aino Kaisa Saarinen.

På oppløpet var det den finske jenta som var sterkest og det ble dermed en andreplass til Bjellånes som i fjor.

– Jeg er godt fornøyd. Sesongen min har vært litt opp og ned så det er godt å få en slik bekreftelse på slutten, sier blide Karianne.

Artikkeltags