Krevende Maajeløp

HARDT: Maajeløpet 2010 ble hardt for hunder og folk. Med sterk vind var det ikke lett å holde sleden i løypa.. Her er det Alf Sætre med sine unghunder som forsøker å holde retningen. Han stilte opp i turklassen.

HARDT: Maajeløpet 2010 ble hardt for hunder og folk. Med sterk vind var det ikke lett å holde sleden i løypa.. Her er det Alf Sætre med sine unghunder som forsøker å holde retningen. Han stilte opp i turklassen.

Artikkelen er over 10 år gammel

Sterk vind og bitende kulde gjorde årets ut-gave av Maajeløpet vanskelig for både hunder og folk – men alle gjennomførte.

DEL

– Sterk vind og kulde gjorde det til et utfordrende løp med fokkskavler, og problemer med å holde sleden på løypa, sier Charlotte Johansen som var raskest i 20-kilometeren med sine polarhunder. Samtidig var hun med i arrangørstaben.

Norsk polarhundklubb avdeling Nord-Norge hadde sin tradisjonelle vintersamling og sitt åpne klubbmesterskap på Børgefjellskolen i helga. Lørdag var det sterk kuling under Maajeløpet.

Fant fram

Med sterk vind og snøføyke var det til tider vanskelig å holde sleden på sporet for kjørerne. Verst var det nok for dem som kjørte nordisk. Det var ikke lett å holde seg på skiene.

– Vinden la også opp snøfonner i løypa, og noen plasser måtte vi bruke merkingen for å finne veien, sier Cahlrotte.

– Men det la ikke noen demper på stemningen. Alle kjørerne fullførte og kom fornøyde inn til mål, og jeg er spesielt imponert over juniorkjørerne Marit Ånes og Petter Sneeggen. De gjorde gode prestasjoner i løypa, sier hun.

Få deltakere

Maajeløpet pleier å samle kjørere fra Trøndelag og Nordland, og tidligere har det også kommet kjørere fra Østlandet.

– Jeg er litt skuffet over deltakelsen i år. Hadde ventet noen flere sørfra, sier Bjørn Kristiansen, som skryter av arrangørene.

– Det var flotte løyper og et premiebord som ingen andre løp klarer å matche, sier Kristiansen som sammen med Charlotte Johansen satser hardt på neste års VM for polarhunder som skal arrangeres i Norge.

I tillegg til Maajeløpet var det som vanlig årsmøte fredag og turdag med barneløp søndag.

– Det var sju unger med på barneløpet, og rekrutteringen er god, sier Charlotte Johansen.

Resultater Maajeløpet 2010.

20km

4-spann nome:

1. Charlotte Johansen1.33.05

2. Bjørn Kristiansen1.43.46

3. Øyvind Johnsen1.51.02

4. Tor Åge Nygård1.54.16

5. Solaug Jørgensen2.39.35

4-spann nome junior:

1. Marit Ånes1.40.36

2. Petter Sneeggen1.51.53

1-spann nordisk:

1. Per Arne Benjaminsen1.52.34

2. Sigmund Johansen2.56.11

3. Cato Dåbakk2.58.12

Flerspann nordisk:

1. Gerd Granås2.15.15

Snørekjøring:

1. Jan Sverre Seierstad2.37.44

Åpen gjesteklasse (11-spann):

1. Bjørn Eivindsen1.04.00

Begrenset gjesteklasse:

1. Bente Solvoll1.37.52

Artikkeltags