Emil hadde grunn til å smile da det ble sølv i det uoffisielle norgesmesterskapet i kombinert for 15 og 16-åringer.

Han gjorde det også bra i det spesielle hopprennet.

Vil satse

Lørdag var han en viktig bidragsyter til at det ble åttendeplass på Nordland i lagkonkurransen. Ifølge pappa Alv-Arne Wilhelmsen, var det første gang på rundt 15 år at skikretsen mønstret lag. Det kan også bli noen år til neste gang.

Rekrutteringen er nemlig alt annet enn god for kombinertsporten i fylket. Emil har ingen planer om å gi seg. Han har lyst til å satse i mange år framover.

– Jeg ser for meg at jeg kanskje flytter til Trondheim og begynner på Heimdal videregående etter endt ungdomsskole. Jeg har i hvert fall lyst til det. I Mosjøen er det ikke så mange som driver med hopp og kombinert. Det hadde gjort seg flere treningskamerater og større miljø, sa Emil til Helgeland Arbeiderblad. Han må reise ganske mye i løpet av vinteren. Renntilbudet for kombinert er forholdsvis dårlig i Nord-Norge. Wilhelmsen må til Trøndelag eller Østlandet for å få brynt seg på jevngamle konkurrenter.

Klar for Kombilekene

Til helga får han konkurrere på hjemmebane. Kombilekene i Mosjøen er et arrangement han ser fram til.

– Jeg føler jeg var nærmere teten i helga enn jeg har vært tidligere i vinter. På sikt håper jeg å nærme meg han som vant, sa Emil. Han oppnådde tilsvarende plassering i Solan Gundersen-lekene i fjor. Hopp og kombinertrennet i Alvdal er et slags uoffisielt NM for 12 og 13-åringer. I sommerhalvåret spiller den nybakte sølvvinneren fotball for Olderskog. Kombinert er den idretten friskusen satser mest på. De to siste årene har han deltatt på Skandinavisk Sommerskiskole i Meråker. Emil kan fortelle at han har hatt veldig bra utbytte av treningen der. Han har fått nye impulser og kamerater. Det ligger an til flere Meråker-opphold.