Knuste konkurrentene

Artikkelen er over 13 år gammel

Hugo Strand har for vane å vinne sykkelritt. Veteranen fra Mo i Rana har ikke fått noen verdig konkurrent på Helgeland ennå, og i helga vant han igjen.

DEL

Lørdag syklet han fra konkurrentene i tempoløpet opp til Kjemsåsen, og søndag var han best da fellesstarten rundt Marka ble arrangert av Mosjøen og Omegn Cycleklubb. Rittene i helga var siste del av Helgelandstrippelen, som omfatter i alt seks ritt i Sandnessjøen og på Mo i tillegg til i Mosjøen.

– Helgelandstrippelen har jeg vunnet allerede, men det er alltid artig å vinne, sier han.

I går fikk han harderst konkurranse av Tor Arne Bonsaksen fra arrangørklubben. De brøt ut av hovedfeltet i den første runden av tre rundt Marka, og de tok teten i den harde Andåsbakken.

– Jeg ville gjerne rykke, men samtidig ha med meg en mann, sier Hugo.

De to lå sammen til den samme bakken i tredje runde, men da sa ranværingen takk for seg. Det ble en komfortabel seier til slutt.

15-årige Mikael Tveraa fra Mosjøen gjorde sitt beste ritt noensinne, og han var tøff nok til å dra fra hovedfeltet i Andåsbakken på siste runde.

– Jeg fikk noen meter, men det holdt ikke helt inn, sier Mikael om "langspurten". Det var målgang ved Remmahuset, og der er det også en kraftig stigning.

– Jan Gunnar Eidstø kom sigende sakte men sikkert i den siste bakken, og der måtte jeg gi meg, sier unggutten som likevel fikk mye skryt etter målgang.

– Nå skal vi ta vare på Mikael for han er et stortalent, sier Tor Arne Bonsaksen.

Selv vil Mikael vente til neste sesong med å prøve krefter med jevnaldrende lenger sør i landet.

– Jeg tror jeg satser mest på landevei i framtida, og jeg vil gjerne delta i ritt neste år.

Artikkeltags