Knallhard sykling

Artikkelen er over 14 år gammel

Tom Eriksen er den eneste sykkelrytteren fra Helgeland som hevder seg i norgestoppen. Sist helg gjorde han et av sine beste terrengritt, men han slet i den harde løypa.

DEL

– Jeg sykler ganske mye i Sverige, og der får de beste starte først i samlet tropp. I norske ritt er det klasseinndeling, og det er få som sykler i eliteklassen med fri bane i løypa. Vi starter klassevis, og det betyr at vi må passere ryttere hele veien, sier Tom Eriksen etter Raumerrittet.

Han ble nummer tre i sin klasse, og totalt hadde han rundt 20 ryttere foran seg. Det var bortimot 1500 som deltok i rittet som går på Romeriksåsen med start og mål på Hellerudsletta like utenfor Oslo.

Smal passering

I terrengdelen av det 82 kilometer lange rittet er det ikke mye plass for passering, og det var ikke bare Eriksen som slet med å komme forbi.

– Jeg lå i et felt på 6-7 ryttere, og vi passerte nok noen hundre ryttere. Det blir litt kaos når man kommer med større fart bakfra og vil forbi. Noen ganger er det helt umulig, og det er også mulig å stikke av ved slike passeringer. Det var to ryttere i min klasse som stakk fra resten, men jeg tror ikke jeg hadde klart å følge dem uansett. De fikk etter hvert noen minutters ledelse på oss, sier han.

Inn mot mål lå Eriksen sammen med tre andre ryttere, og klarte å spurte fra dem inn til en 3. plass.

– Jeg hadde litt krefter igjen, og porsjonerte dem bedre ennde andre. Jeg er utrolig fornøyd med denne plasseringen, sier han.

Syklisten fra Mosjøen og Omegn Cycleklubb er nå inne i den mest aktive konkurranseperioden. I morgen reiser han sørover igjen til Larvik, og om fjorten dager skal han sykle MTB-Vättern i Motala.

– Farrisrunden i Larvik har jeg ikke prøvd tidligere, men de sier at den 70 kilometer lange løypa er flott. MTB-Vättern, som har den samme lengden, kjenner jeg godt fra før, sier han.

På de to siste rittene har han slitt med vondt nederst i ryggen, men han håper å kunne få bukt med problmene.

– Jeg får behandling, og det gikk litt bedre sist helg enn på det forrige rittet, sier han.

Artikkeltags